NBA:n finaalisarjassa panokset kasvavat

160413134216-playoffs-2016-official-t1-creative.home-t1

NBA:n finaalisarjassa panokset kasvavat ja ensi yönä pelattava kolmas osaottelu tulee hyvin pitkälti määrittämään loppusarjan luonteen. Cavaliersin voittaessa kaikki olisi vielä auki, mutta Warriorsin voittaessa olisi Cavaliersin urakka melkolailla mahdoton. Cleveland Cavaliersin on onnistuttava kotiyleisönsä edessä täydellisesti, mikäli se mielii kaataa vakuuttavasti sarjan aiemmissa otteluissa esiintyneen Golden State Warriorsin.

———————————————————————————————————–

Sarjan aiemmat kaksi ottelua Oracle Arenalla olivat täysin yksipuolista näytöstä ja Cavaliers oli kaikessa kokoajan askeleen perässä. Ensimmäisessä ottelussa Warriorsin vaihtopelaajat nousivat ratkaisijan rooliin, kun ”Splash Brothers” vielä käynnisteli koneitaan. Alkuminuutteja lukuunottamatta Warriors oli ottelussa kokoajan kuskinpaikalla, eikä Cavaliers pystynyt haastamaan hyvällä prosentilla heittänyttä kotijoukkuetta. Lukuisat menetykset (17) ja huonot heittoratkaisut koituivat lopulta Cavaliersin turmaksi.

Toiseen otteluun Cavaliers tuli selvästi keskittyneempänä ja olikin hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä neljänneksellä. Musta hetki tuli kuitenkin jo heti toiselle neljännekselle, missä ottelu lopulta ratkesi. Warriors oli jakson alkuhetkillä vielä 22-28 häviöllä, mutta se repäisi hetkessä uskomattoman 30-9 jakson ja karkasi jo 15 pisteen johtoon. Cavaliers taisteli itsensä kolmannen jakson alussa vielä 6 pisteen päähän, mutta sitten Warriors laittoi isomman vaihteen silmään ja karkasi omille teilleen. Viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan ja vähille minuuteille aiemmissa otteluissa jääneet pelaajat pääsivät näyttämään osaamistaan. Ottelun kiistaton sankari oli Warriorsin tulisieluinen Draymond Green. Mies jonka pistemäärät yleensä jäävät lähellä 10 pistettä, latoi taululle nyt peräti 28 pistettä ja 5 onnistunutta kolmenpisteen heittoa. Tunnustusta on syytä antaa myös toiselle Warriorsin körmylle, nimittäin Andrew Bogutille, joka puolusti jälleen erinomaisesti pysäyttäen Cavaliersin heittoyritykset kerta toisensa jälkeen ottelun alussa, kun Warriorsin hyökkäyspeli vielä kangerteli. Hänelle kirjattiin ottelussa peräti 5 blokattua heittoa ja 4 niistä tuli aivan ottelun alkuhetkillä.

————————————————————————————————————

Tulevan yön ottelussa Cavaliersin on onnistuttava karsimaan helpot menetykset pois ja lisättävä edelleen malttia hyökkäyspään ratkaisuihin. Ennenkaikkea LeBron Jamesin on otettava enemmän vastuuta, sillä hän jos kuka voi nostaa joukkueensa vielä mestaruustaisteluun mukaan. Puolustuspelaaminen tulee varmasti olemaan isossa roolissa ensi yönä, sillä se on ollut Cavaliersilla ajoittain todella heikkoa. Mikäli se onnistuu puolustamaan samalla intensiteetillä, kuin toisen osaottelun alussa, niin pelistä voi tulla hyvinkin tiukka.

Toisessa ottelussa levypallotilanteessa Harrison Barnesin kyynerpään takaraivoonsa saaneen Kevin Loven osallistuminen kolmanteen otteluun on vielä epävarmaa!