Scroll Top

Kolmen suurimman pesäpallosarjan katsojaluvut komeassa nousussa

Superpesis Pesäpallo Pesis

Kansallispelimme pesäpallo kiinnostaa suomalaista urheiluyleisöä. Kolmen suurimman sarjan, miesten ja naisten Superpesiksen sekä miesten Ykköspesiksen, kaikkien otteluiden kokonaiskatsojamäärä on nousemassa yli puolen miljoonan. Samalla rikottaneen tämän vuosituhannen ennätys, joka on kaudelta 2015. Silloin kolmen suurimman sarjan otteluita seurasi 501 846 silmäparia.

– Hymy meinasi hyytyä keväällä, kun otteluita jouduttiin siirtämään kylmän sään takia ja itsekin värjöttelin katsomossa. Varsinkin sitä taustaa vasten nämä luvut lämmittävät erityisen paljon, Superpesiksen markkinointijohtaja Jussi Pyysalo toteaa.

Miesten Superpesiksessä 2000-luvun katsojaennätykseksi kirjattiin 340 821 katsojaa kaudella 2010. Kun pronssi- ja loppuottelusarjat ovat vielä kesken, uusi ennätys on käytännössä varma. Lisäksi Superpesis on naisten suosituin kotimainen palloilusarja yleisömäärillä mitaten.

– Seurat ovat tehneet hyvää työtä. Miesten osalta lähestymme 350 000 katsojan rajaa ja naisten puolella kuusinumeroista lukua. Ne ovat vahvoja määriä, kun ihmisten vapaa-ajasta käydään nykyään kovaa kilpailua. Silti, kuten urheilussa yleensäkin, pitää aina pyrkiä parempaan, Pyysalo muistuttaa.

Superpesiskauden huippuhetket ovat käsillä. Naisten Suomen mestaruus ratkeaa tamperelaisen Manse PP:n ja porilaisen Pesäkarhujen välillä viikonloppuna. Pronssimitalit vei Lapuan Virkiä.

Miesten loppuottelussa Sotkamon Jymy haki avausvoiton Vimpelistä viime sunnuntaina. Kouvolan Pallonlyöjät varasti Joensuun Mailalta kotiedun ja otti ensimmäisen kiinnityksen pronssimitaleihin.

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.