Marco Fu Scottish Openin voittoon

Glasgowssa, Skotlannissa pelattiin sunnuntaina Scottish Openin finaali, jossa kohtasivat skotlantilainen John Higgins ja hyvässä vireessä oleva hong kongilainen Marco Fu.

Higgins aloitti finaali erittäin hyvin tehden kolmeen ensimmäiseen freimiin(erään) kolme satasta (126, 101, 100), mutta Fu teki seuraavassa freimissä finaalin isoimman breikkinsä(lyöntisarja) 106. Skotlannin ykköspelaaja pääsi jo 4-1 johtoon, mutta se ei lannistanut Hong Kongin ykköspelaajaa vaan hän vei ensimmäisen jakson kolme viimeistä erää ja nousi tasoihin 4-4, josta lähdettiin illalla pelattavaan toiseen jaksoon.

Finaalin ratkaiseva toinen jaksoi alkoi pitkällä yli 40 minuuttia kestäneellä erällä, jonka lopulta vei Fu. 11 freimissä oli ottelun kannalta ratkaiseva. Siinä käytiin tiukka taistelu, joka ratkesi viimeisellä mustalla. Higgins pääsi yrittämään ensin hankalasta paikasta eikä onnistunut pussitusyrityksessä. Sen jälkeen Fu tuli ja pisti pallon pussiin mennen 7-4 johtoon. Hong Kongilainen vei vielä kaksi seuraavaa erää ja voitti turnauksen finaalin 9-4.

Turnauksessa oli mukana Suomen ainoa ammattilainen Robin Hull. Hull voitti ensimmäisellä kierroksella Boonyarit Keattikun ja toisella kierroksella kaatui maailmanlistan top 20 sijoja kärkkyvä Michael White. Kolmannella kierroksella Hull hävisi turnauksen voittaneelle Fu’lle.

Kausi jatkuu tammikuussa Mastersilla, jonne pääsee maailmanlistan 16 parasta pelaajaa.