Selby murskavoittoon Fusta – Ding Junhui kaatoi O’Sullivanin

Snookerin MM-kisoissa pelattiin tiistaina ja keskiviikkona puolivälieriä Crucible-teatterissa, Sheffieldissä.

Hallitseva maailmanmestari Englannin Mark Selby otti puolivälierässään murskavoiton 13-3 Hong Kongin Marko Fusta. Kahdella aiemmalla kierroksella tiukkoja ja pitkiä otteluita pelannut Fu ei päässyt missään vaiheessa haastamaan kunnolla Selbyä, joka pääsi heti alussa jo 5-0 johtoon. Leicesteriläinen teki ottelussa peräti kolme yli 130 pisteen breikkiä (lyöntisarjaa), joista parhaimman 143 teki 15 frameen (kaksi muuta olivat 139 ja 132). Sen lisäksi Selby teki neljä yli 70 pisteen sarjaa. Maailmanlistan ykkösen pussitusprosentti ottelussa oli loistava 95.

Puolivälierien kovatasoisin ja viihdyttävin ottelu nähtiin Englannin Ronnie O’Sullivanin ja Kiinan Ding Junhuin kesken. Ottelussa tehtiin 12 yli 70 pisteen sarjaan, joista viisi oli yli satasta. O’Sullivan oli 20.freimissä(erässä) erittäin lähellä tehdä maksimibreikin eli 147 pisteen sarjan, mutta hän joutui lyömään sarjan loppupuolella kerran mustan pallon sijaan pinkin ja kasasi lopulta 146 pistettä. Se on samalla turnauksen suurin pistesarja. Ottelun voitti lopulta Kiinan ja aasian ykköspelaaja Ding luvuin 13-10. Ding ratkaisi voittonsa tiistai-iltana pelatussa toisessa jaksossa, jonka hän vei 6-2 ja pääsi keskiviikko-iltapäivänä pelattuun viimeiseen jaksoon 10-6 johtoasemassa, jota hän ei enää menettänyt. Ottelun jälkeen O’Sullivan ja Ding halasivat toisiaan ja juttelivat pitkään.

Sen sijaan toinen kokenut pelaaja John Higgins eteni välieriin voittaman nuoren Kyren Wilsonin 13-6. Ottelu eteni alussa tasaisissa merkeissä 3-3 tilanteeseen asti. Avausjakson viimeisissä freimeissä Wilsonilla hajosi kaksi kertaa kepistään tippi(kepinkärki), joka sekoitti Wilsonin pelaamisen ratkaisevan tuntuisesti. Skotlannin ykköspelaaja Higgins pelasi tasaisen vahvasti ja teki ratkaisevan eron toisessa jaksossa. Higginsin parhaimmat breikit matsissa oli 135 ja 129 pistettä.

Keskiviikko-iltana ratkesi viimeinen välieränelikkoon pääsevä pelaaja turnauksen yllättäjän Skotlannin Stephen Maguiren ja Englannin Barry Hawkinsin välillä. Ottelu oli alusta asti tasainen ja vielä viimeisen jakson alussa tilanne oli tasan 9-9, mutta lopussa Hawkins vei neljä freimiä putkeen ja voitti ottelun 13-9.

Välieräparit ovat viime vuoden Mark Selby-Ding Junhui, joka on samalla viime vuoden MM-finaalin uusinta ja John Higgins-Barry Hawkins. Välierät pelataan paras 33:sta eli finaaliin tarvitaan 17 erävoittoa. Ottelut alkavat torstaina ja ratkaisevat jaksot pelataan lauantaina.