Scroll Top

Snookerin MM-kisojen kaavio julkistettiin – Ronnie O”Sullivan kohtaa Gary Wilsonin

Snookerin MM-kisojen kaavio arvottiin tänään ja itse kilpailut alkavat Crucible -teatterissa lauantaina. Kaavio ei tarjonnut avauskierrokselle vielä mitään huikeita ottelupareja, mutta muutaman ihan mielenkiintoisen parin kuitenkin. Ehkä tasaisin ja jännittävin pari ennakkoon on Anthony McGillin ja Stephen Maguiren kohtaaminen. Molemmat ovat maailmanlistalla 25 parhaan joukossa ja Maguire on ollut parhaimmillaan, jopa maailmanlistan kakkosena.

Embed from Getty Images

Muita esille nostettavia kamppailuja on Barry Hawkinsin ja Tom Fordin kohtaaminen sekä John Higginsin ja Martin Gouldin ottelu. Viime vuoden mestari Mark Selby kohtaa avauskierroksella Fergal O”Brienin. O”Brien on pelannut edellisen kerran MM-kisoissa kaudella 2009-2010, joten pelkkä kisoihin pääsy on mieheltä loistava saavutus.

Embed from Getty Images

Snookerin suurin nimi Ronnie O”Sullivan kohtaa ensimmäisellä kierroksella toisen englantilaispelaajan Gary Wilsonin. Kolmekymppinen Wilson pelaa ensimmästä kertaa MM-kisoissa, kun taas O”Sullivanille MM-turnaus on jo miehen uralla kahdeskymmenesviides. O”Sullivan pelasi ensimmäisen MM-turnauksen jo kaudella 1992-1993, joten mies on pelannut ammattilaisena jo 25 vuotta.

Embed from Getty Images

Mikäli suosikit menevät avauskierroksella jatkoon kovalla prosentilla nähdään toisella kierroksella huippupelaajien kohtaamisia. Hyvin todennäköistä on, että 2 kierroksella nähdään todellinen huippuottelu Ronnie O”Sullivanin ja Shaun Murphyn välillä. Toinen ottelupari, joka on hyvin todennäköinen 2 kierroksella on Australialaisen Neil Robertsonin ja Hong Kongia edustavan Marco Fun välienselvittely. Fu eteni viime kaudella MM-kisoissa aina semifinaaleihin asti ja tällä hetkellä mies löytyy maailmanlistalla top kympistä. Neil Robertson puolestaan tippui viime vuoden MM-kisoissa jo avauskierroksella Michael Holtille, joten voiton nälkää australialaisella varmasti riittää. Robertson on todella hyvä turnauspelaaja ja myös tältä kaudelta löytyy turnausvoitto Intiasta.  Robertson lähtee turnaukseen yhtenä ennakkosuosikeista ja viime vuoden heikko menestys MM-kisoissa lisää varmasti miehen motivaatiota tämän vuoden turnauksessa, joka voi vaikutta miehen otteisiin pelkästään positiivisesti.

Embed from Getty Images

Tässä oli ennakkoa MM-kisojen kaaviosta, joka näyttää jälleen todella mielenkiintoiselta. Gee käy kaaviota läpi MM-turnauksen aikana, mutta tässä vaiheessa ei pysty menemään juuri avauskierrosta pidemmälle vaikka ennakossa jo toista kierrosta spekuloitiin. Legendaarinen Crucible tarjoaa varmasti tänä vuonna jälleen suuria tunteita sekä jännittäviä otteluita, joten kevät on jälleen snooker -fanin parasta usean viikon ajan. MM-finaali pelataan tämän kuun lopulla ja mestari on selvillä 29 huhtikuuta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.