Scroll Top

Selby kolmanteen snookerin maailmanmestaruuteen

Snookerkausi huipentui vappuaattona ja -päivänä käytyyn MM-finaaliin Crucible-teatterissa, Sheffieldissä. Finaalissa kohtasivat maailmanlistan ykkönen ja hallitseva maailmanmestari Englannin Mark Selby ja maailmanlistalla toiseksi nouseva ja nelinkertainen maailmanmestari Skotlannin John Higgins.

Embed from Getty Images

 

Ottelun alkoi tasaisissa merkeissä, kun neljän freimin jälkeen tilanne oli tasan 2-2. Kokeneempi Higgins teki neljännessä freimissä finaalin isoimman breikin 141, jolla sivusi isointa sarjaa MM-finaalissa. Sen siivittämänä ensimmäisen jakson loppu meni Higginsin komennossa vietyään sen luvuin 6-2.

Toisen jakson aikana Selby oli todella isoissa vaikeuksissa ja näytti jo siltä, että Higgins olisi karkaamassa tavoittamattomiin. ”The Wizard from Wishaw” johti parhaimmillaan jo 10-4, mutta kaksinkertainen maailmanmestari Selby löysi vireensä ja vei jakson kolme viimeistä freimiä kaventaen tilanteeksi 10-7. ”The Jester from Leicester” teki näissä erissä 81 ja 121 pisteen sarjat.

Embed from Getty Images

 

Maanantai-iltapäivänä pelatussa kolmannessa jaksossa Selby näytti vahvuutensa. Hän voitti jakson seitsemästä freimistä kuusi. Jaksossa ei tehty suuria breikkejä, mutta Selby vei erät loistavalla turvapelillään, jolla hän sekoitti Higginsin pelaamista. Leicesteriläinen pääsi ratkaisevaan viimeiseen jaksoon 13-11 johdossa.

Iltasession alussa Selby pelasi edelleen hyvin vieden neljästä ensimmäisestä freimistä kolme tehden näissä 54, 70 ja 71 pisteen breikit. Hän pääsi viimeiselle tauolle turvalliseen 16-12 johtoon. Tauon jälkeen kokenut Higgins sai pelinsä kuntoon tehden 88 ja 111 pisteen sarjat. Higgins tuli vielä iskuetäisyydelle kaventaen tilanteeksi 16-15. Lopulta Selby otti tarvitsemansa kaksi freimivoittoa 131 ja 75 pisteen breikeillä voittaen finaalin luvuin 18-15.

Embed from Getty Images

 

Tämä oli Mark Selbyn uran kolmas maailmanmestaruus. Edelliset tulivat vuosina 2014 ja 2016. Sen lisäksi hän on voittanut mm- kolme kertaa Mastersin ja kaksi kertaa UK Championshipin ja maailmanrankingissa Selby oli jo kuudennen kerran peräkkäin kauden päätteeksi maailmanlistan ykkönen.

 

MM-finaalin tulos

Mark Selby, ENG – John Higgins, SCO   18-15

 

Embed from Getty Images

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.