Scroll Top

Snookerin MM-kisoissa kahdeksan parasta jäljellä – Ennakkosuosikit ovat olleet vahvoja

Snookerin MM-kisoissa saatiin maanantaina pelattua viimeiset toisen kierroksen ottelut.

Hallitseva maailmanmestari ja maailmanlistan ylivoimainen ykkönen Mark Selby jatkoi hyviä otteitaan voittamalla iltapäivällä päättyneessä ottelussa Kiinan Xiao Guodongin 13-6. Xiao haastoi Selbyä hyvin kahdella ensimmäisellä jaksolla, mutta muutaman erän niukka tappio vei mahdollisuudet yllätykseen ja viimeisessä jaksossa Selby nappasi nopeasti tarvittavat erävoitot. Iltapäiväsession toisessa ottelussa Barry Hawkins voitti Graeme Dottin myös 13-6. Viime vuosina erittäin hyvin MM-kisoissa pelanneen Hawkinsin peli kulki lähes samalla tavalla kuin Selbyllä. Hän otti viimeisellä jaksolla lähes yhtä nopeasti kuin Selby tarvitsemat kolme erävoittoa.

Embed from Getty Images

 

Maanantai-iltana piti pelata kaksi ottelua, mutta Stephen Maguire onnistui voittamaan kahden yllättäjän kohtaamisessa Rory McLeodin 13-3, niin heidän ei tarvinnut pelata kolmatta jaksoa. Iltasession ainoassa ottelussa Neil Robertson ja Marco Fu lähtivät tasatilanteessa 8-8. Ottelu ei noussut huipputasolle molempien tehtyä välillä yllättävän helppoja virheitä, mutta oli todella jännittävä ja dramaattinen, jonka lopulta voitti Fu 13-11. Hong Kongin ainoa huippupelaaja Fu näytti tekevän viimeisessä 24.erässä helposti voittoon riittävän sarjan, mutta yllättävän pussitusvirheen myötä Robertson sai yrittää tasoittaa ottelun. Erä ratkesi lopulta viimeiseen mustaan palloon, jota pääsi ensin yrittämään australialainen Robertson, mutta hän ei aivan onnistunut ja sen jälkeen Fu onnistui tiukassa paikassa pussittamaan voittopallon. Fu kohtaa puolivälierässä Selbyn.

http://gty.im/671789082

 

2.kierroksen muut ottelut saatiin pelattua viikonloppuna. Kierroksen odotetuimmassa ottelussa lajin suurin tähti Ronnie O’Sullivan voitti Shaun Murphyn 13-7. O’Sullivan oli koko ottelun ajan kuskinpaikalla ja pelasi tasaisen hyvin, kun taas Murphyn otteet heitteli pelin aikana liikaa. O’Sullivanin urakka ei helpotu puolivälierissä, jossa hän kohtaa Ding Junhuin. Kiinan ykköspelaaja joutui urakoimaan maanmiestään Liang Wenbota vastaan kaikki 25 erää vieden ottelun 13-12. Ding vei ottelun kaksi viimeistä erää ja teki ottelussa kolme yli sadan sarjaa.

Embed from Getty Images

 

Kierroksen kovatasoisin ottelu nähtiin Mark Allenin ja John Higginsin kohtaamisessa. Ottelussa tehtiin kuusi yli sadan sarjaa, joista Allen teki neljä ja Higgins kaksi. Kaikkiaan ottelussa tuli 18 yli 50 sarjaa (Allen teki 11 ja Higgins seitsemän). Pohjois-Irlannin ykköspelaajan Allenin hyvästä ottelun alusta huolimatta voiton vei Skotlannin kokenut Higgins luvuin 13-9. Higgins kohtaa puolivälierässä nuoren Kyren Wilsonin, joka voitti vuoden 2015 maailmanmestarin Stuart Binghamin 13-10.

Puolivälierät pelataan toisen kierroksen tapaan paras 25:stä. Ottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

http://gty.im/669734224

 

2.kierroksen otteluiden tulokset

Mark Selby, Englanti – Xiao Guodong, Kiina  13-6

Stuart Bingham, Englanti – Kyren Wilson, Englanti  10-13

Shaun Murphy, Englanti – Ronnie O’Sullivan, Englanti  7-13

Liang Wenbo, Kiina – Ding Junhui, Kiina  12-13

Mark Allen, Pohjois-Irlanti – John Higgins, Skotlanti  9-13

Neil Robertson, Australia – Marco Fu, Hong Kong  11-13

Barry Hawkins, Englanti – Graeme Dott, Englanti  13-6

Stephen Maguire, Skotlanti – Rory McLeod, Englanti  13-3

 

Puolivälierät

Mark Selby – Marco Fu

Ronnie O’Sullivan – Ding Junhui

Kyren Wilson – John Higgins

Barry Hawkins – Stephen Maguire

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.