Scroll Top

German mastersin välieräparit ovat selvillä

German Masters on edennyt jo välierävaiheeseen. Yllätyksiä turnauksesta ei ole puuttunut, mikä on tehnyt siitä mielenkiintoisen penkkiurheilijan kannalta, mutta painajaisen vedonlyöjälle.

Kaikki puolivälierät olivat tasaisia ja jokaisessa ottelussa tahkottiinkin täydet yhdeksän freimiä.

Helppoa tietä puolivälieriin tullut Ryan Day kohtasi suurimman yllättäjän Liang Wenbon. Tasokkaassa ottelussa tehtiin yhteensä yksi century ja seitsemän 50+ breikkiä. Kaksikosta jatkaa Wenbo, joka lopussa tuli rinnalle ja ohi voittamalla kaksi viimeistä freimiä.

Välierä on Wenbolle harvinaista herkkua, sillä tätä ennen miehen ranking-turnausten meriittilistalle mahtuu yksi finaalitappio ja kolme puolivälieräpaikkaa.

File:Liang Wenbo at Snooker German Masters (Martin Rulsch) 2014-01-30 02.jpg
Liang Wenbo

Shaun Murphyn ja Ronnie O’Sullivanin välinen ottelu oli hyvin aaltoileva. Murphy voitti kaksi ensimmäistä freimiä, O’Sullivan neljä seuraavaa, jonka jälkeen Murphy taas kolme. Viimeinen freimi oli loppuun asti jännittävä. Ratkaisu saatiin, kun O’Sullivan epäonnistui vaikeassa punaisen pussituksessa. Murphy tyhjensi sen jälkeen pöydän, joka riitti voittoon kahden pisteen turvin.

Ottelun jälkeen tämän hetken kuumin snooker-nimi, Murphy, oli juttutuulella. Luonnollisesti hän puhui siitä kuinka vaikea nimenomaan O’Sullivania vastaan on pelata. Hän oli myös hyvin tyytyväinen, kun kykeni voittamaan O’Sullivanin tasokkaassa ottelussa puolivälierässä. Hän kevensi tunnelmaa kertomalla hyvien otteiden (muun muassa neljä turnausvoittoa viime vuodelta) tuomasta julkisuudesta: ”Viimeisten viikkojen aikana ihmiset ovat tulleet kättelemään, ottamaan kuvia ja tarjoamaan oluita, mikä ei ole ollut hyvä tipattomalle tammikuulle.”

O’Sullivan kommentoi: ”Pelasin paremmin kuin UK Championshipsissä, joten olen menossa oikeaan suuntaan.” ”Olen hävinnyt Williamsille ja Murphylle tällä kaudella. Minun täytyy varmaan lopettaa ja hankkia töitä.”

File:Shaun Murphy at Snooker German Masters (DerHexer) 2013-01-31 01.jpg
Shaun Murphy

Rankingissa sijalle 2 pudonnut Neil Robertson joutui taipumaan Stephen Maguirelle, kun hän oli erittäin epäonninen pelatessaan seiftiä viimeisellä punaisella. Hän nimittäin onnistui pussittamaan mustan. Maguire käytti paikkansa sen jälkeen ja voitti viimeisen freimin yhdellä pisteellä.

Maguire kuuluu snookerin kestomenestyjiin. Kaudella 2003-04 hän otti ensimmäisen ranking-turnausvoittonsa, minkä jälkeen mies on kuulunut kärkiporukkaan.

Stephen Maguire at German Masters Snooker Final (DerHexer) 2012-02-05 10.jpg
Stephen Maguire

Neljäs puolivälierä Judd Trumpin ja Mark Selbyn välillä sisälsi myös kaikki, mitä snooker ottelulta voi toivoa. Otteluun mahtui Trumpin tekemä maksimibreikki ja yhteensä yhdeksän muuta 50+ breikkiä. Ottelun ratkaisu tuli tässäkin tapauksessa virheestä. Selby aloitti viimeisen freimin pussitukset, mutta sai vain 27 pistettä. Trump puolestaan sai 31 pistettä, jonka jälkeen epäonnistui pussittamaan pinkin. Tämän jälkeen Selby teki 60 pisteen breikin, jonka turvin hän ottelun voitti.

Trump oli tyytyväinen pystyessään tekemään maksimin isolla areenalla, mutta erittäin pettynyt tappioonsa. Maksimista Trump saa 5000 £ bonuksen ja 4000 € turnauksen suurimman breikin tekemisestä, mikäli potti ei mene jakoon. Mielenkiintoinen fakta on, että maksimi oli Trumpin uran toinen ja ensimmäinen tuli myös Selbyä vastaan.

Selbyn kommentit ottelun jälkeen olivat lyhyet ja ytimekkäät: ”Pelasin yhtä hyvin kuin olen pelannut jo pitkään.” ”Judd pelasi todella hyvin 3-1 tappioasemassa, mutta pidin itseni hyvin kasassa ottelun lopulla.”

File:Mark Selby at Snooker German Masters (DerHexer) 2013-01-30 17.jpg
Mark Selby

Välieräparit ovat

14: 00 Wenbo – Murphy
21:00 Maguire – Selby

Ottelut ovat televisioituja ja esimerkiksi Bet365 ja Unibet näyttävät ne.

Kuvat: Wikimedia Commons

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.