Scroll Top

Suosikit saivat kyytiä snookerin MM-kisoissa

Snookerin MM-kisojen ensimmäinen kierros saatiin päätökseen myöhään torstain ja perjantain välisenä yönä kun Kyren Wilson pudotti Joe Perryn jatkosta huikeassa ottelussa lukemin 10-9. MM-kisojen ensimmäinen kierros on tarjonnut muutenkin tukun yllätyksiä ja kuudestatoista sijoitetusta pelaajasta seitsemän tippui heti avauskierroksella. Heti turnauksen alkuun kisasta putosi molemmat viime vuoden finalistit kun hallitseva mestari Stuart Bingham hävisi Ali Carterille 10-9 ja Shaun Murphy puolestaan taipui Anthony McGillille 10-8. Lisäksi ensimmäisen kierroksen jättiyllätys koettiin kun aina varmasti pelaava maailmanlistan nelonen Australian Neil Robertson hävisi omassa ottelussaan Michael Holtille tylysti 10-6. Vaikka avauskierros tarjosi suuria yllätyksiä niin toki moni suursuosikki eteni kuitenkin jatkoon. Turnauksen suurin suosikki Ronnie O”Sullivan voitti omassa ottelussaan David Gilbertin 10-7. Myös maailmanlistan ykkönen Mark Selby eteni jatkoon voitettuaan Robert Milkinsin 10-6. Mark Allen aloitti myös turnauksen vakuuttavasti kun mies kaatoi Mitchell Mannin selvin 10-3 lukemin.

Embed from Getty Images

Toinen kierros tarjoaa monta mielenkiintoista ottelua ja kun ensimmäinen kierros oli noin yllätyksellinen niin kaavio meni nyt todella jännäksi. Toisen kierroksen ehkä paras matsi nähdään kun Ronnie O”Sullivan kohtaa Barry Hawkinsin. O”Sullivan lähtee otteluun suurena suosikkina mutta Hawkins on pelannut viime vuosina todella hyvin juuri MM-kisoissa.

http://gty.im/504566172

Hawkins on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana, joka kerta vähintään semifinaaleissa ja kerran finaalissa, joten ei ole mikään paraatimarssi O”Sullivanille tulossa. Toinen esiin nostettava ottelu on Judd Trumpin ja Ding Junhuin välinen ottelu. Entinen maailmanlistan ykkönen Ding Junhui on pelannut surkean kauden ja tippunut maailmanlistalla jo sijalle 17 ja mies joutui karsimaan päästäkseen MM-kisoihin. Ensimmäisellä kierroksella Ding näytti, että peli kulkee ja mies voi olla vielä todella kova tässä turnauksessa. Judd Trump oli todella kovissa vaikeuksissa omassa ottelussaan Liang Wembota vastaan. Wembo johti ottelua jo 7-3 kunnes alkoi Trumpin kiri. Trump vei monta framea putkeen eikä Wembo tästä toipunut ja Trump korjasi 10-8 voiton. Trump vs Ding otteluun on vaikea ennakoida suosikkia, niin tasainen pari on tiedossa. Se, nähdäänkö toisella kierroksella samanlaisia yllätyksiä kuin ensimmäisellä, selviää tämän viikon aikana.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.