Scroll Top

Maajoukkuehyökkääjä vahvistamaan Jokereita

KHL-Liigassa pelaava Helsingin Jokerit ilmoitti tänään, että he ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen maajoukkueessakin esiintyneen Jesse Joensuun kanssa. Joensuu pelasi kuluneella kaudella Sveitsin liigassa SC Bernissä, jonne hän siirtyi kesken kauden Edmonton Oilersista. Oilersissa voimahyökkääjä vietti aikaa parin kauden verran, mutta vakituista paikkaa ylhäältä ei auennut.

– Kaksi viime kautta ovat olleet negatiivisia siinä mielessä, että ensin oli loukkaantumisia ja nyt tuli seuravahto kesken kaiken, Joensuu kertoi Jokereiden verkkosivuilla.

Pelaamisen ilo löytyi sitten Sveitsistä, jonne porilaissyntyinen hyökkääjä siirtyi. Bernissä Joensuu pelasi runkosarjassa 15 ottelua, joissa sai tehot 2+5=7. Pudotuspeleissä mies nakutti kahdeksassa ottelussa kaksi maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Joensuu oli mukana pelaamassa myös maaotteluita, mutta MM-kisoihin hän ei ole osallistumassa.

– Sveitsissä nautin kyllä tosi paljon pelaamisesta varsinkin playoffseissa. Bern oli ihan huippuseura ja joukkue hyvä. Sinne pääsi hyvin sisään, vaikka tulin kauden puolivälissä mukaan, Joensuu valaisi.

KHL on Joensuulle uusi tuttavuusa ja hän lähtee avoimin mielin katsomaan uutta sarjaa. Kun NHL-kortti oli katottu, niin siirtyminen toiseksi kovimpaan sarjaan oli luonnollista.

– Sen verran nuori pelaaja olen vielä, että Sveitsiin tai joihinkin muihin sarjoihin pääsee myöhemminkin. Nyt haluan haastetta uralleni ja tämä oli täydellinen paketti. Pääsee suomalaisten jätkien kanssa pelaamaan, eikä varmasti ole epäselvyyksiä, onko meillä hyvä joukkuehenki tai -kemia. Tällaisilla asioilla oli itselleni iso merkitys, Joensuu mietti.

Jokerit saavat Joensuusta isokokoisen pelaajan, joka ei anna piiruakaan periksi. Seuran GM Jari Kurri on tyytyväinen saadesssaan Joensuun kaltaisen pelaajan joukkueeseensa.

– Joensuu on isokokoinen ja kovaotteinen hyökkääjä, joka tuo ronskilla tyylillään kamppailu- ja maalinedusvoimaa joukkueeseen. Hän on tärkeä palanen ensi kauden ryhmässä, Kurri arvioi seuran sivuilla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.