Scroll Top

Pääseekö Jokerit pleijareihin? Joensuu mukaan kaukaloon!

IMG_6159

Jokerit kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan Ak Bars Kazanin tänään torstaina Hartwall Arenassa klo 18.30. Kotijoukkue saa kokoonpanoonsa takaisin Jesse Joensuun.

Joensuu ei pelannut tiistaina yhden ottelun pelikiellon takia. Voimahyökkääjä seurasi katsomosta, kun Jokerit otti arvokkaan 3-2-jatkoaikavoiton Neftehimikistä ja kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Samalla playoff-paikka tuli askeleen lähemmäksi.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena viisi pistettä yhden ottelun vähemmän pelannutta HK Sotshia edellä. Sotshi pelaa tänään Pietarissa SKA:ta vastaan ja on pakkovoiton edessä. Toisaalta, jos Jokerit voittaa tänään Ak Barsin, niin Sotshin tuloksilla ei ole väliä. Voitolla Jokerit etenee pudotuspeleihin.

Joensuu korvaa Jokereiden kokoonpanossa Joey Hishonin, joka joutui jättämään kovan tällin vuoksi pelin kesken tiistaina. Kanadalainen ei ole tänään helsinkiläisjoukkueen kokoonpanossa ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Loukkaantuneina sivussa ovat myös Pekka Jormakka ja Tomi Mäki. Terveenä katsomon puolella on puolustaja Rasmus Rissanen.

Illan vastustaja Ak Bars on varmistanut kolmannen sijan itäisessä konferenssissa, joten runkosarjan viimeiset kierrokset ovat olleet suurseuralle lähinnä valmistautumista playoffseihin ja ensimmäisen kierroksen vastustajan jännittämistä. Ak Bars on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa ja voittanut 11 edellisestä pelistään ainoastaan kolme. Runkosarjan joukkue päättää lauantaina Minskissä ennen matkustamista kotiin aloittamaan playoffseja.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Syyskuussa Jokerit ja Ak Bars kohtasivat Kazanissa ja tuolloin kotijoukkue oli parempi lukemin 4-2. Kamppailu ratkesi ylivoimalla, kun isännät takoivat kolme kertaa kiekon punakeltaisten reppuun. Jokereiden maalit ottelussa tekivät Michael Keränen ja Joensuu.

Ak Barsin riveissä nähdään tuttuja pelaajia, joista tutuin on kaksi viime kautta Jokereissa pelannut Atte Ohtamaa. Puolustaja teki tiistaina tappio-ottelussa Salavat Julajev Ufaa vastaan kauden avausmaalinsa. Ak Barsin kovin pistemies on SM-liigastakin tuttu kanadalaishyökkääjä Justin Azevedo. Tatarstanilaisryhmä on kuitenkin ennen kaikkea neljän vahvan kentällisen joukkue.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.