Scroll Top

Jokerit kohtaa kotonaan Barys Astanan

IMG_6093

Jokereiden kokoonpanoon tulee vain kaksi muutosta tiistai-illan kotiotteluun Barys Astanaa vastaan. Ryan Zapolski jatkaa maalissa.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Zapolski torjui helsinkiläisjoukkueelle upean 5-3-voiton torstaina Pietarissa, kun Jokerit kaatoi SKA:n ensimmäistä kertaa historiassaan vieraskaukalossa KHL:ssä. Avauserässä kahden maalin takaa-ajoasemaan joutunut Jokerit käänsi pelin toisessa ja kolmannessa erässä itselleen. Samalla katkesi viiden ottelun tappioputki.

Kotiotteluun Barysia vastaan kokoonpanoon tulee kaksi muutosta ja ne tulevat puolustukseen. Tähdistöpelissä Ufassa viikonloppuna ollut Chay Genoway huilaa ja hänen tilalleen tulee Jesper B. Jensen. Seitsemänneksi pakiksi palaa Juho Rautanen, joka on pelannut alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen Kiekko-Vantaan riveissä Mestistä.

 

Kuva: Jokerit
Kiva: Jokerit

Sivussa ovat edelleen puolustaja Arturs Kulda sekä hyökkääjät Joey Hishon ja Antti Pihlström. Kiekko-Vantaan kokoonpanossa ovat maalivahti Jani Kautto sekä hyökkääjät Frank Gymer ja Mäkisen veljekset Atte ja Miro.

Jokerit ja Barys kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Helsinkiläiset ovat läntisessä konferenssissa kahdeksantena, kun runkosarjaa on jäljellä yhdeksän ottelua. Barys taas on itäisessä konferenssissa kuudentena ja sillä on pienet mahdollisuudet jopa kotietuun. Kazakstanilaisjoukkue on kaksi pistettä vähemmän kuin Jokerit.

Vieraiden ykkösketjussa pelaavat Nigel Dawes, Brandon Bochenski ja Dustin Boyd muodostavat yhden KHL:n vaarallisimmista trioista. Erityisesti Dawes on ollut jäätävässä iskussa tällä kaudella ja taistelee Sergei Mozjakinin kanssa maalipörssin voitosta. Dawes on tehnyt tähän mennessä jo 33 häkkiä.

Ryan Zapolski

Kaksi viime kautta Jokereiden maalilla torjunut Henrik Karlsson kuuluu Barysin miehistöön, mutta hänen pelaamisensa tänään on epävarmaa. Lokakuun lopussa kazakstanilaisryhmään siirtynyt Kevin Poulin on kantanut viime peleissä ruotsalaisvahtia enemmän vastuuta. Kahdessa viime ottelussa Poulin torjui voitot Metallurg Novokuznetskista ja Salavat Julajev Ufasta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.