Jokerit veitsi kurkulla Moskovassa

Jokereilla on edessään torstai-iltana totuuden hetki: vaikea, mutta mahdollinen voitto on otettava. Tappio tietäisi kauden päättymistä. TsSKA voitti tiistaina Helsingissä 3-0 ja otti 3-1-johdon sarjassa. Näin runkosarjavoittajalla on kolme ottelupalloa käsissään ja mahdollisuus edetä konferenssifinaaleihin jo torstai-iltana.

Punakeltaiset ovat jääneet kahdesti nollille TsSKA:n puolustuksen käsittelyssä ottelusarjassa, joten uusia lääkkeitä maalintekoon kaivataan. Jokerit tekee yhden muutoksen kokoonpanoonsa torstain viidenteen välieräotteluun TsSKA Moskovaa vastaan. Daine Todd palaa puolustukseen. Toddin nostaminen kokoonpanoon kielii kiekollisuuteen panostamisesta ja pyrkimyksestä päästä nopeasti vastustajan kovan karvauksen alta pois. Kanadalaispakki pystyy jalkanopeudellaan edesauttamaan helsinkiläisten avauspelaamista.

”Meidän pitää muuttaa taktista lähestymiskulmaa peliin. Se tapa, jolla olemme yrittäneet kotona voittaa, ei toimi. Hyökkäysten päättämiseen pitää löytää keinot, ja laukauksia on saatava lisää” Westerlund sanoi.

TsSKA on osoittanut aiemmissa otteluissa, että se on neljän ketjun tasainen joukkue, eikä missään nimessä ainoastaan vahvan ykkösketjunsa varassa. Aleksander Radulov on tehnyt kahdessa viime pelissä vain yhden pisteen, kun taas Jan Mursakin ja Simon Hjalmarssonin muodostama tutkapari on vastannut pääasiassa tehoista.

Jokerit laukoi päin maalivahti Stanislav Galimovia vaivaiset 17 kertaa tiistaisessa neljännessä kohtaamisessa. Kaikki paukut eivät edes lähteneet vaarallisilta alueilta, joten huippuvahdin yllättäminen ei onnistunut 0–3-tappioon päättyneessä ottelussa. Jokerit otti turhankin paljon jäähyjä neljännessä pelissä, ja on helppo ennustaa, että Moskovassa pitää pelata, jos ei vihellystä peläten, ainakin turhia rikkomatta.

Jokereilla on ollut vaikeuksia päästä niin sanotulle ykkösalueelle eli maalin läheisyyteen ja parhaisiin ratkaisupaikkoihin.

”Kaiken kaikkiaan peli tiivistyy, ja nyt on yksi liigan parhaiten puolustava joukkue vastassa. Heidän puolustaminen alkaa jo meidän hyökkäysalueeltamme.” Westerlund sanoi.

TsSKA on iso, vahva, nopea ja tarvittaessa jäätävällä tavalla huipputehokas. Viimeistään neljännessä välieräkohtaamisessa ei kenellekään jäänyt epäselväksi se, millaisen kiekkojätin kanssa Jokerit joutuu Moskovassa torstaina taistelemaan. Nyt jos koskaan Jokereiden on löydettävä kaukaloon sama energiataso, syke ja tulisieluinen taisteluilme jolla se sai TsSKA:n kumoon ensimmäisessä Helsingin kohtaamisessa. Maanantai-illan kaltainen karvaus- ja taklausterävyys sekä ennen kaikkea sama kamppailunhalu on löydyttävä heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien.

Näyttävän pelinrakentelun kautta syntyviä maaleja lienee turha tässä ottelusarjassa enää odottaa. Nyt, kauden todellisella kohtalonhetkellä kysytään Jokereiden kykyä ja halua heittäytyä nimenomaan armottomaan maalineduspelaamiseen, jossa Jokereiden pelaajien todellinen luonne punnitaan. TsSKA ei varmasti halua tulla enää uudestaan Helsinkiin, vaan tekee kerta kaikkiaan kaikkensa voittaakseen tänään.

Jokerit taistelee varmasti tiukasti, mutta jos TsSKA saa nopean avausmaalin tai kaksi, voi Jokereiden kantti olla koetuksella.

KHL:n historiassa on noustu 3–1-tappiolta ottelusarjan voittoon vain neljä kertaa – viimeksi toissa kaudella. 3–1-tappiotilanteessa nousu on onnistunut 11,7-prosenttisesti.

TsSKA – Jokerit

Torstai 19.3.

Kello 18.30

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.