Scroll Top

Jokereilla Genoway ja Kulda kehiin, ennakko illan peliin!

Jokerit

Jokerit saa Arturs Kuldan ja Chay Genowayn takaisin kokoonpanoonsa torstain kotiotteluun Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan. Maalissa pelaa Riku Helenius.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Kuldalle peli on ensimmäinen vuoden 2017 puolella. Latvialaispuolustaja pelasi viimeksi 27. joulukuuta Dinamo Riikaa vastaan, mutta joutui olemaan seuraavat viikot sivussa loukkaantumisen vuoksi. Kuldan pakkiparina pelaa tänään Genoway, joka huilasi tiistain ottelun oltuaan KHL:n tähdistöottelussa Ufassa viikonloppuna.

Jokerit hävisi tiistaina Barys Astanalle jatkoajalla johdettuaan peliä 3-1 kolmannessa erässä. Sarjataulukossa helsinkiläisjoukkue on pudonnut yhdeksänneksi eli playoff-viivan alapuolelle. Torstain voitto nostaisi Jokerit takaisin viivan yläpuolelle ohi HK Sotshin, joka on pelannut yhden ottelun punakeltaisia enemmän.

Kuldan ja Genowayn paluun ohella maalivahtiosastolle tulee muutos, kun Riku Helenius on torjuntavuorossa. Hän pelasi viimeksi Vladivostokissa toissa viikon lauantaina, kun Jokerit hävisi jatkoajalla Admiralille lukemin 4-5. Ryan Zapolski kantoi vastuuta seuraavassa kolmessa ottelussa.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat tiistain pelin kesken jättänyt Rasmus Rissanen sekä Joey Hishon ja Antti Pihlström. Rissasen ja Hishonin tilaa seurataan päivä kerrallaan, kun taas Pihlström lienee sivussa maaliskuulle asti. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Topi Jaakola. Kiekko-Vantaan riveissä pelaavat maalivahti Jani Kautto sekä hyökkääjät Frank Gymer ja Mäkisen veljekset Atte ja Miro.

Illan vastustaja Avtomobilist pelasi tiistaina Minskissä, jossa se pakotti Dinamon jatkoajalle tasoittamalla ottelun viime minuuteilla 4-4:ään. Jatkoajalla kotijoukkue otti kuitenkin voiton ja kaksi pistettä. Avtomobilist on itäisessä konferenssissa 11:ntenä seitsemän pistettä playoff-viivan alapuolella.

Vieraiden riveissä nähdään kaksi tuttua nimeä, sillä Jokereissa miesten peleihin noussut Tommi Kivistö sekä helsinkiläisjoukkueella ensimmäisellä KHL-kaudella pelannut Petr Koukal edustavat Avtomobilistia. Koukal on joukkueensa kapteeni ja kolmanneksi paras pistemies tehtyään 48 ottelussa 9+9=18 tehopistettä. Avtomobilistin ykköstykki on 24-vuotias Artjom Garejev, joka on tehtaillut 17+10=27 pistettä.

Jokerit ja Avtomobilist kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella Jokerit voitti kotonaan 4-1 ja vieraissa voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Jälkimmäisestä pelistä muistetaan Jesse Joensuun komea rankkarimaali, joka pani pelin pakettiin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.