ENNAKKO: Pikkuleijonat kohtaa Slovakian

image

Nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut Sveitsissä on edennyt puolivälieriin. Suomi kohtaa ottelussan Slovakian, jonka voittaja kohtaa voittajan parista Venäjä-Sveitsi. Venäjä lähtee Sveitsiä vastaan suursuosikkina ja isäntämaalle kyyti voi olla todella kylmää.

Toiset parit ovat USA-Tshekki ja Kanada-Ruotsi.

Suomi pelasi erinomaisen alkusarjan ja joukkue koki ainoastaan yhden niukan tappion Kanadaa vastaan sijoittuen näin ollen B-lohkon kakkoseksi. Slovakia puolestaan nappasi ainoastaan A-lohkossa yhden suoran voiton ja yhden jatkoaikavoiton. USA:lta slovakit otti 10-0 kuokkaan.

Suomen joukkueen runko on äärettömän laaja eikä peli ole yhden kentän varassa. Kun lukkona maalilla on huippuveskari Veini Vehviläinen, Suomen voidaan sanoa olevan illan otteluun suosikki. Joukkueilla ei ole lähihistoriassa vertailukelpoisia pelejä.

Vili Saarijärvi, Patrik Laine, Jonne Tammela, Aleksi Saarela, Jesse Puljujärvi, Julius Nättinen ja Petrus Palmu ovat kaikki sen luokan pelimiehiä, jotka kykenevät kantamaan sankarin viittaa harteillaan. Slovakeista Radovan Bondra ja ja Peter Valent voivat aiheuttaa pikkuleijonille päänvaivaa mutta muuten Suomi vie paperilla ottelun 100-0. Se edellyttää kuitenkin sitä, että joukkue ei lähde suomalaiseen mentaliteettiin joskus kuuluvalla leikittelyllä peliin. Vaikka Suomi ennakkosuosikki onkin, Slovakia rankaisee varmasti jos sille antaa tilaisuuden! Erikoistilannepelaaminen on junnukiekossa todella suuressa roolissa niin on tärkeää, että Suomi ei sorru jäähyilyyn.

Ottelu alkaa Arena Lucernessa kello 19:45.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.