Scroll Top

Yleisurheilun EM-kisojen neljäs kilpailupäivä- Ottaako Minna Nikkanen tai Wilma Murto mitalin?

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Yleisurheilun EM-kisoissa Amsterdamissa on lauantaina neljäs ja toiseksi viimeinen kisapäivä. Edessä on jälleen lajien puolesta todella hieno kattaus ja varsinkin ilta tarjoaa monta hienoa finaalia niin juoksu kuin kenttälajeissa. Suomalaisittain jännittävin finaali on ehdottomasti naisten seiväshyppy, jossa Minna Nikkanen ja Wilma Murto tavoittelevat paikkaa kahdeksan joukossa.

 

Työntääkö Arttu Kangas itsensä finaaliin?

Lauantain iltäpäiväsessiossa on vain yksi suomalainen mukana Arttu Kangas miesten kuulan karsinnassa. Arttu Kangas on löytänyt tänä kesänä varmuutta työntämiseen. Kangas on pystynyt siirtämään hyvät harjoitustyönnöt nyt myös itse kilpailuihin mikä on näkynyt selvästi miehen tuloksissa. Arttu Kangas liittyi kesän aikana legendaariseen 20 metrin kerhoon ja uusi ennätys kirjataan nyt komeasti 20.30. Kangas lähtee karsintaan Euroopan-tilaston sijalta 18, joten hyvin täytyy onnistua, että paikka kahdentoista finalistin joukossa aukeaa. Karsintaraja on juuri Kankaan ennätystä sivuava 20.30 eli kaikki eväät finaaliin on olemassa.

Muita seurattavia lajeja iltapäivällä on pitkien viestien alkuerät, miesten korkeuden karsinta sekä naisten 7-ottelu.

Embed from Getty Images

 

Ottaako Minna Nikkanen tai Wilma Murto EM-mitalin?

Lauantain iltasessio on suomalaisnäkökulmasta todella mielenkiintoinen. Jenni Kangas heittää naisten keihään finaalissa ja Minna Nikkanen ja Wilma Murto puolestaan hyppäävät naisten seipään finaalissa. Elmo Lakka juoksee 110 metrin aitajuoksun välierissä ja Hilla Uusimäki puolestaan naisten pitkien aitojen (400 m ) välierässä. Miesten 4 x 100 metrin pikaviestijoukkue aloittaa myös urakkansa alkuerissä.

Jenni Kangas voi lähteä keihään loppukilpailuun todella vapautuneesti. Karsinnassa syntyi jo hienosti oma ennätys 59,48, joten tavoitteena voisi olla 60 metrin ylitys ja pistesija eli kahdeksan joukkoon pääseminen. Joka tapauksessa Kankaan EM-kisat ovat onnistuneet kävi finaalissa miten tahansa.

Naisten seiväs on lauantai kisapäivän odotetuin suomalaislaji. Minna Nikkasella on elämänsä tilaisuus ottaa, jopa ensimmäinen arvokisamitalia. Nikkanen on tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa ja pystyy tekemään tasaisen vahvaa suorittamista kisasta toiseen. Lauantaina olisi kiva nähdä 460 alkuinen tulos, jopa 465 on täysin mahdollinen. Sillä voisi jo mitali irrota. Wilma Murto lähtee varmasti hakemaan hyvää sijoitusta, mutta jos nuori nainen pystyy hyppäämään 450 tasoa voi kilpailuun olla tyytyväinen sijoituksesta riippumatta. Jännä nähdä onko lauantaina minkälaiset tuuliolot. Mikäli tuuli ja olosuhteet muutenkin ovat yhtä hankalat kuin miesten kisassa on kokeneet hyppääjät vahvoilla naisten kilpailussa. Tämän pitäisi ehdottomasti olla Minna Nikkaselle vain etu. Pääasia, että suomalaiset aloittaa varmasti ja saa alemmista korkeuksista tuntumaa olosuhteisiin. Suomalaisnaisten minimitavoite on vähintään yksi pistesija.

Embed from Getty Images

 

Elmo Lakka juoksi 110 metrin aitojen alkuerissä ennätyksensä 13,72, jolla irtosi paikka myös välieriin. Nyt lähtöviivalla on niin kovia kavereita, että finaalipaikka ei ole realismia. Lakan tavoite voisi olla hyvä ja ehjä juoksu sekä samalla ensi kertaa alle 13,70 alkuinen aika. Sen jos mies pystyy tekemään on kisamatka täyden kympin arvoinen.

Naisten 400 metrin aidoissa Hilla Uusimäki juoksi alkuerissä komeasti 57.59 ja pääsi hieman yllättäen välieriin. Nuorelle naiselle on turha mitään paineita ja sijoitus tavoitteita laittaa. Mikäli Uusimäki pystyy tekemään ehjän ja tasapainoisen juoksun voidaan EM-kisa urakasta antaa erinomainen arvosanan.

Miesten 4 x 100 metrin viestijoukkueelta ei ihmeitä voi odottaa. Suomi on aikojen perusteella alkueränsä yksi heikoimpia, joten tavoite voisi olla kesän parhaan juokseminen. Se on sitten eri asia mihin se riittää kovassa eurooppalaisessa seurassa.

Lisäksi lauantaina kannattaa seurata aina mielenkiintoinen miesten 1500 metrin loppukilpailu, joka varmasti tarjoaa tiukan keskimatkan kilpailun. Lisäksi miesten puolella on 3-loikan, kiekon ja 110- metrin aitojen finaali. Naisten puolella juostaan 5000 metrin  ja 800 metrin loppukilpailut

Related Posts

Comments (1)

Nuo lajien alku ajatkin ois kiva näkyä tuossa jutussa, että tietää millon viimestään telkkari pitää avata :)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.