Scroll Top

Jalkapallon EM-kisojen kolmas pelipäivä – Saksa aloittaa urakkansa

og-default

Jalkapallon EM-kisojen kolmas pelipäivä tarjoaa todella mielenkiintoisia otteluita. Hallitseva maailmanmestari Saksa aloittaa kisa urakkansa kohtaamalla Ukrainan. Lohkon toisessa ottelussa yksi kisojen mustista hevosista eli Puola ottaa mittaa kisojen ensikertalaisesta Pohjois-Irlannista. Päivä alkaa jännittävällä ja varmasti viihdyttävällä ottelulla Turkin ja Kroatian välillä.

Turkki mittaa Kroatian

Päivä käynnistyy kun Turkki ja Kroatia kohtaavat. Koko D-lohko on niin tasainen ja laadukas, että heti avausottelu on molemmille joukkueille äärettömän tärkeä. Turkki on vaikea ennakoida, mutta joukkue on pelannut viime aikoina hyvin. Keskikentällä isossa roolissa on Barcelonan Arda Turan ja Bayern Leverkusenin Hakan Calhanoglu, joten Kroatian puolustus saa olla tarkkana. Kroatialla on myös vahva keskikenttä, jota pyörittää Real Madridin Luka Modric ja Barcelonan Ivan Rakitic. Kumpi joukkue hallitsee keskikenttää on ottelussa vavoilla. Se on kuitenkin selvää, että molemmat joukkueet haluavat välttää tappion ja näin ollen tasapeli voi olla hyvinkin todennäköinen.

Embed from Getty Images

Yllättääkö Pohjoi-Irlanti Puolan?

C-lohkon avausottelussa kohtaavat menestystä janoava Puola sekä kisojen ensikertalainen Pohjois-Irlanti. Puola lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkueen keskikentältä löytyy Serie A Fiorentinassa ammatikseen pelaava Jakub Blaszczykowski ja hyökkäyksessä on tulikuuma Bayern Munchen kärki Robert Lewandowski. Pohjois-Irlannin joukkueessa ei tähtipelaajia juurikaan ole, mutta hyviä Britteinsaarten pelaajia kuitenkin. Lisäksi joukkue on pelannut tuloksellisesti hyvin eikä ole hävinnyt viimeisestä 12 pelistä yhtään, joten ei Puolalle mikään läpihuutojuttu ole tulossa. Se jyllääkö Puolan kone heti kisojen alusta lähtien selviää sunnuntai-iltana.

Embed from Getty Images

Murskaako Saksa Ukrainan?

Hallitseva maailmanmestari Saksa aloittaa EM-kisansa kohtaamalla sunnuntain myöhäisottelussa Ukrainan. Saksa lähtee jälleen kisoihin yhtenä suurimmista mestari suosikeista. Joukkueen materiaali on todella laadukas vaikka puolustus aiheuttaakin pientä päänvaivaa päävalmentaja Joachim Löwille. Juuri ennen kisoja loukkaantui puolustaja Antonio Rudiger eikä huippu toppari Mats Hummels ole pelikunnossa vielä avausottelussa. Näistä seikoista huolimatta Saksa lähtee otteluun suurena suosikkina. Ukrainalta ei paljon kisoissa odoteta, mutta joukkue voi silti yltää vaikka lohko kolmosena jatkoon. Ukrainan suurimmat tähdet on Sevillan Jehven Konoplyanka ja Kiovan Dynamon Andriy Yarmolenko. Pystyykö tämä kaksikko järjestämään yllätyksen vai ottaako konemainen Saksa voiton.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.