Scroll Top

Kolme suomalaisnaista finaaleihin EM-kisoissa

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Yleisurheilun EM-kisojen toisen kisapäivän aamu- ja iltapäivällä käytiin monia karsintoja, joissa nähtiin kuusi suomalaista Minna Nikkanen ja Wilma Murto seipäässä, 200 metrillä Samuli Samuelsson ja keihäässä Jenni Kangas, Sanni Utriainen ja Heidi Nokelainen.

Nikkanen ja Murto niukasti finaaliin

Seipäässä meni hyvin, sillä molemmat suomalaiset pääsivät finaaliin. Nikkasen tulos oli 445, jonka ylitti tiukassa paikassa kolmannella yrityksellä ja Murron tulos 435, joka oli hänen aloituskorkeus, jonka hän ylitti ensimmäisellä yrityksellä. Murto pääsi viimeisten joukossa finaaliin, sillä hänen lisäksi kolme pääsi samalla tuloksella finaaliin. Naisten seipään finaaliin pääsi poikkeuksellisesti 14. Samuli Samuelsson oli ainut suomalaismies aamupäivän karsinnoissa. Samuelsson ei päässyt välieriin ollen alkueränsä viimeinen ajalla 21,36.

Jenni Kangas finaaliin ennätyksellään

Naisten keihään karsinta meni suomalaisittain yhtä hyvin kuin eilen miesten karsinta. Jenni Kangas pääsi ainoana suomalaisena finaaliin. Kangas teki karsinnan ekalla heitollaan upeasti uuden ennätyksensä 59.48, jolla oli karsinnan seitsemäs. Sanni Utriainen oli karsinnan 16 tuloksella 57,19 ja Heidi Nokelainen jäi viimeisten joukkoon vaatimattomalla tuloksella 52,40.

Illalla on suomalaisittain odotettavissa erittäin jännä ja mielenkiintoinen ilta. Miesten keihäsfinaalissa Antti Ruuskanen taistelee mitalista, miesten pituusfinaalissa Kristian Bäck hakee yllätystä ja naisten 100m aidoissa Nooralotta Neziri taistelee tiukasti ensin finaalipaikasta ja toivottavasti illan päätteeksi myös mitalista. Heidän lisäksi Reetta Hurske on myös 100m aitojen välierissä ja Oskari Mörö yrittää päästä finaaliin 400m aidoissa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.