Scroll Top

Liiga – TPS saa vieraita Raumalta

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Geen ennakossa käydään kierroksen kärkikamppailua läpi, jossa kohtaavat kaksi länsirannikon joukkuetta, kun TPS isännöi kotonaan Lukkoa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen ja tuolloin liigan avauskierrokselle Lukko oli parempi jalkapallonumeroin 1-0.

Ennakkoasetelmat

TPS

TPS:n alkukausi on ollut suorastaan loistava ja joukkue lähtee lauantain Lukko kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. TPS ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla eikä jatkoaika tai voittolaukaustappioita ole kertynyt kuin kaksi. Kotonaan TPS on ollut suorastaan häikäisevä eikä joukkue ole menettänyt viidessä kotiottelussaan vielä pistettäkään. Torstaina se voitti kotonaan HPK:n tiukan taistelun jälkeen maalei 3-2.

Embed from Getty Images

TPS on pystynyt pelaamaan tällä kaudella jäähyttömästi ja joukkue onkin ottanut liigassa vähiten jäähyjä. Jäähyttömyys onkin tuonut turkulaisten peliin paljon positiivisia asioita ja esimerkiksi päästettyjä maaleja joukkueella on liigassa toiseksi vähiten. Lisäksi joukkue on pystynyt pelaamaan energisesti koko joukkueen voimin, kun se ei ole ottelusta toiseen joutunut kuluttamaan energiaansa alivoimalla. Silloinkin, kun TPS on joutunut pelaamaan alivoimaa on se pääsääntöisesti ollut todella hyvää ja prosenttien valossa turkulaisten alivoima on liigan kolmanneksi parasta.

Turkulaisten hyökkäyspeli on ollut tällä kaudella todella raikasta ja tulosta on syntynyt ottelusta toiseen. Varsinkin kotikaukalossa hyökkäyspelaaminen on ollut todella loistokasta eikä joukkue ole jäänyt kertaakaan alle kolmen tehdyn maalin. Joukkueen hyökkäyksestä on löytynyt myös leveyttä vaikka kokeneet Tomi Kallio ja Eric Perrin ovatkin vastanneet paljolti joukkueen tehoista. Torstain HPK ottelussa Teemu Väyrynen ja Elias Karvonen tekivät tämän kauden ensimmäiset SM-liiga maalinsa, joten joukkueesta on onnistunut alkukaudesta jo 12 eri pelaajaa maalinteossa.

Embed from Getty Images

 

Lukko

Lukko on ollut tällä viikolla tulessa jo kahdesti ja molemmista otteluista se on pystynyt nappaamaan voitot. Toki torstainen Pelicans ottelu ei ollut joukkueelta mikään häikäisevä suoritus, mutta silti se pystyi lopulta kairaamaan tarvittavan voiton.

Raumalaisten puolustuspeli on ollut tällä kaudella todella vahvaa ja viidesti vastustaja on jäänyt alle kahden maalin. Yhteensä joukkue on päästänyt yhdeksässä ottelussa vain 15 maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä on kertynyt kovalla tahdilla. Puolustuksen takana maalivahti Kaapo Kähkönen on aloittanut kautensa todella hyvin ja erityisesti torstaina pelatussa Pelicans ottelussa miehen panos oli todella suuri. Kähkönen on ollut alkukaudesta liigan paras maalivahti ja miehen tilastot yhdeksässä pelatussa ottelussa kertovat omaa kieltään miehen vahvasta alkukaudesta.

Embed from Getty Images

Lukon hyökkäyspeli on ollut myös todella hyvää vaikka vieraissa se ei ole toiminut yhtä hyvin kuin kotona. Neljässä pelaamassaan vierasottelussa se on pystynyt vain kerran tekemään enemmän kuin kaksi maalia, joten jatkossa tuota tilastoa on syytä parantaa mikäli voittoja halutaan myös vieraista raapia.

Lukko on luottanut alkukaudesta vahvaan erikoistilannepelaamiseen ja siihen Pekka Virran suojatit luottavat myös lauantain TPS ottelussa. Alivoima on toiminut kuin unelma eikä joukkue ole laskenut yhdeksässä pelaamassaan ottelussa vielä yhtään alivoimamaalia. Ylivoimalla joukkue on tehnyt kiitettävästi tulosta ja tehtyjä ylivoimamaaleja sillä on liigassa eniten yhdessä KooKoon kanssa. Rautaista ylivoimaa tarvitaan myös tänään, jotta kovalta kotijoukkueelta TPS:tä on mahdollisuus pisteitä napata

Embed from Getty Images

Arvio

Mielenkiintoinen ja tasainen kärkikamppailu varmasti luvassa. Ottelu on vierailija Lukolle jo viikon kolmas, joten jännä nähdä painaako rasitus pelaajien jaloissa. TPS on pystynyt pelaamaan kotonaan todella raikasta ja iloista lätkää, joten tulos on ollut myös sen mukaista. Gee ennakoi turkulaisten vahvan kotivireen jatkuvan ja TPS ottaa niukan kotivoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.