Oilers jatkaa puhtaalla pelillä, mestareilla maaliorgiat Hämeenlinnassa

Oilers Espoosta jatkaa puhtaalla pelillä Salibandyliigassa kaadettuaan tänään vieraissa SB Welhot 4-3. Happeen tavoin Oilers on voittanut kaikki syksyn kolme otteluaan. Lauantain muut voittajat olivat Koovee, OLS ja Classic.

Kuopion ottelusta tuli kaksijakoinen, kun Oilers hallitsi pitkään ja Riku Holopainen laukoi päätöserän aluksi vieraat jo 4-0-johtoon. Sitten alkoi Welhojen nousu, kun Eetu Sorvali, Iiro Lankinen ja viisi sekuntia ennen summeria Olli Taskinen nostivat isännät maalin päähän. Tasoitukseen ei aikaa enää kuitenkaan jäänyt.

Koovee nappasi kauden avausvoittonsa kaatamalla vieraissa LASB:n 6-3. Ottelun hahmona hääri tamperelaisten Samuli Salomaa, joka laukoi kaksi maalia ja syötti kolme Kooveen kivutessa 5-2-johtoon. Vasta viimeisessä osumassa pääsivät vuoroon muut, kun Samuli Segerman viimeisteli loppunumerot tyhjiin maalivahti Arvid Vonkin syötöstä.

OLS haki Espoosta maukkaat pisteet kaatamalla Westend Indiansin 6-3. Kotijoukkue kävi vielä toisessa erässä 3-2-johdossa, mutta jo ennen taukoa Tatu Kiipeli ja Olli Wikstedt laukoivat oululaiset edelle. Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppusummeria Petri Niemelä iski eron kahteen maaliin, ja pelin viimeisellä sekunnilla sama mies osui vielä tyhjiin.

Illan maalimyrsky nähtiin Hämeenlinnassa, jossa mestari Classic riepotteli Steelersiä peräti 16-3. Vielä avauserässä Steelersin Timo Johansson onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1, mutta jo erätauolla Classic oli karussa Sami Johanssonin, Mikko Leikkasen, Asser Jääskeläisen ja Eemeli Salinin onnistuttua maalinteossa. Toisessa erässä Classic mätti peräti kahdeksan ja kolmannessa kolme maalia. Sarjakärkeen kiilanneen Classicin pelaajista peräti 14 hamusi tehopisteitä, ahneimpina Mikko Leikkanen (3+1), Sami Johansson (2+2) ja Joonas Pylsy (1+3).

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla EräViikingit – SB Welhot, TPS – OLS ja SPV – Happee.

Keskiviikkona pelaavat vielä Nokian KrP sekä Oilers, ja ensi viikonloppuna on vuorossa Seinäjoella pelattava maailman parhaiden seurajoukkueiden Champions Cup.