Scroll Top

Veikkausliiga – SJK haastaa kotikentällään RoPS:n, lue ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun kauden tähän asti pahasti alakanttiin pelannut SJK isännöi sarjakakkosta Rovaniemen Palloseuraa. Tämän iltainen ottelu on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kamppailu tämän kauden Veikkausliigassa, mutta joukkueet kohtaavat uudestaan jo reilu puolentoista viikon päästä Rovaniemellä.

 

Ennakkoasetelmat

SJK

SJK:n viime kausi oli todella sekava ja joukkueen peräsimessä oli kauden aikana peräti kolme eri päävalmentajaa. Tämän kauden piti olla seinäjokisille huomattavasti tasaisempi niin valmennuksen kuin menestyksen osalta, mutta toisin on käynyt. Joukkueen päävalmentajaksi pitkällä sopimuksella pestattu Tommi Kautonen sai kenkää jo toukokuussa eikä Alexei Eremenko Seniorin taival joukkueen peräsimessä ole ollut juuri Kautosta parempi. SJK on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja eroa mitaleille on tällä hetkellä 14 pistettä.

Vaikka SJK:n kausi onkin ollut viime vuoden tapaan hankala on viime otteluissa näkynyt kuitenkin merkkejä paremmasta. Kahdessa viime pelissä SJK on kohdannut sarjan kärkipään joukkueita ja tulokset ovat olleet lupauksia antavia. Ensiksi SJK pystyi hakemaan KuPS:n vieraana pisteen 1-1 tasapelillä ja tämän jälkeen joukkue voitti kotonaan FC Lahden, joten itseluottamus on varmasti mennyt kohisten eteenpäin.

Embed from Getty Images

Tänään on mielenkiintoista seurata alkaako Eremenkon kädenjälki näkyä vihdoin joukkueen otteissa myös pidemmällä aikavälillä. Mikäli SJK pystyisi tänään voittamaan RoPS:n olisi joukkue saalistanut kolmesta kovasta ottelusta KuPS:ia, Lahtea ja RoPS:ia vastaan yhteensä seitsemän pistettä mitä voisi pitää todella kovana temppuna. Iso syy SJK:n menestykseen on ollut selvästi parantunut puolustuspelaaminen. Edellinen ottelu FC Lahtea vastaan olikin joukkueelle ensimmäinen viiteen otteluun, jossa SJK pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Erityisesti topparin tontilla pelaavan Joel Meron otteet ovat parantuneet puolustuksessa huomattavasti ja muukin puolustuslinja on saanut viime otteluissa rauhallisuutta tekemiseen, jonka ansiosta myös virheiden määrä on pienentynyt.

Hyökkäyspelaamisen kannalta iloinen uutinen on ollut se, että englantilaispelaaja Billy Ions alkaa olla tervehtynyt loukkaantumisestaan ja mies on pystynyt viime kamppailuissa pelaamaan täysiä minuutteja joukkueen hyökkäyksessä.. Lisäksi Aristote Mboma on ollut viime viikkoina todella hyvässä vireessä ja mies on tehnyt neljään viime otteluun kolme maalia ja myös edellisen ottelun voittomaali FC Lahtea vastaan syntyi miehen lapikkaasta.

 

RoPS

RoPS:ssa vaihtui tällä kaudella päävalmentaja, kun seurassa neljä viime kautta luotsannut Juha Malinen siirtyi U21 päävalmentajaksi ja miehen tilalle tuli Veikkausliigassa ensi kertaa päävalmentajan paikalle hyppännyt Tero Koskela. Ennakoissa joukkuetta veikattiin sarjan häntäpäähän tai korkeintaan alempaan keskikastiin, mutta rovaniemeläiset ovat osoittaneet kaikki ennakot täysin vääriksi.

RoPS on pelannut todella tasapainoisen kauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena heti HJK:n jälkeen. Varsinkin vieraissa joukkue on ollut todella hyvässä vireessä eikä RoPS ole hävinnyt yhdeksästä pelaamastaan vieraspelistään kuin yhden ja sekin tuli  jo toukokuun alussa, joten joukkue voi lähteä tämän päivän reissupeliin luottavaisin mielin.

Embed from Getty Images

Edellisessä pelissä RoPS voitti kotikentällään Ilveksen maalein 2-0 ja nollapeli oli joukkueelle jo kolmas neljään viime kamppailuun. RoPS päästänyt koko kauden mittapuulla sarjassa vähiten maaleja vain 0.6 maalia ottelua kohden, joten SJK:lla on hikinen tehtävä RoPS:n puolustuksen murtamisessa.

Hyökkäyspelissä joukkueella riittää vielä parannettaa, mutta joukkue sai sille osa-alueelle vahvistusta, kun RoPS:n riveissä kaudella 2015 maalipörssin voittanut Aleksandr Kokko liittyi joukkueen vahvuuteen. Kokko ei ole aloittanut vielä yhtään ottelua avauskokoonpanossa, mutta tänään se voi olla hyvin lähellä, koska joukkueen ykköshyökkääjänä viime kuukaudet pelannut Filip Ivanovski loukkaantui viime pelissä.

Embed from Getty Images

Arvio

Ennakkoon todella tasainen ottelu vaikka joukkueet ovatkin aivan eri päässä sarjataulukkoa. SJK:n kotietu ja parantuneet otteet viime kierroksilla tasoittavat entisestään voimasuhteita. RoPS puolestaan on sarjan parhaita vierasjoukkueita, joten hyvää futista luulisi olevan tarjolla. Molempien joukkueiden puolustukset ovat olleet vahvoja viime aikoina, joten mitään maalijuhlaa tuskin on luvassa. Pitkävetoa mietittäessä tasapeli voisi olla hyvä valinta lapulle. Tulosvetoon suosituksena on 1-1 tasapeli tai niukka vierasvoitto.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.