Ennen vuoden vaihtumista vielä runsaasti bandya!

Ennen vuoden vaihtumista pelataan neljä Bandyliigan ottelua. Viikonlopun helmi on lauantaina pelattava Akilles vs. Kampparit. Perjantain jääpallon tulosveto-otteluna pelataan Narukerä vs. JPS. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran ja silloin Narukerä voitti kotonaan 4-2, joten porilaiset lähtevät positiivisin odotuksin otteluun, vaikka lähtökohdat otteluun eivät ole parhaat mahdolliset. Kotikenttä on ollut porilaisten vahvuus ja Tapanina joukkue piinasi Porissa Akillesta lähes 80 minuuttia.

Valmentaja Heikki Hyvösen mietteitä ennen JPS ottelua:

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

– Terveystilanne on ollut syksyn osalta synkkä. Paljon on ollut loukkaantumisia sekä sairasteluja. Ollaan eletty ”worst scenario” vaihetta. Joihinkin peleihin ollaan saatu ainoastaan 11 kenttäpelaajaa. Loukkaantumisten takia poissa toistaiseksi ovat Eero Paavola, Markku Arola, Timo Niemi ja Joni Rintala.

Flunssatapaukset ovat oma lukunsa. Olli Ruotsalaisen paluu helpottaa pelaajatilannetta.

 

– Jokaista ottelua olemme lähteneet voittamaan ja niin myös tulevaa JPS peliä. Ottelusta tullee vauhdikas, vastakkain on kaksi hyvin luistelevaa joukkuetta. Huolellisuus ja keskittyminen oleellisiin asioihin ovat avainasemassa.

 

H– Pelisuorituksiin nähden tähänastinen pistetilanne on pettymys. Pelaamisen taso pelin sisällä heittelee toisinaan hieman liikaa ja ohuella pelaajamateriaalilla pelaaminen on näkynyt. Parhaimmillaan ollaan hallittu pelejä jaksoittain selvästikin, joten potentiaalia joukkueessa on. Parhaat pelit ovat edessäpäin sitä mukaan, kun joukkue tervehtyy / kokemus karttuu.

Perjantain muut ottelut ovat:

Veiterä vs. WP 35, ottelu johon kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina. Varkaudessa Veiterä oli parempi maalein 7-2.

Akilles vs. Botnia, Akilles selkeä suosikki, ainut joukkue joka ei ole menettänyt pistettäkään ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi porvoolaisten voittoon 7-3.

Lauantaina 31.12 onkin sitten sarjan kuumimpien joukkueiden kohtaaminen, kun Akilles saa Porvooseen pelikohdeotteluun vieraakseen Kampparit. Akilles ei ole menettänyt pistettäkään ennen viikonlopun pelejä ja Kampparit seilaa kahdeksan ottelun voittoputkessa. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa Oulussa, jolloin Akilles voitti selvästi maalein 10-2.

Molempien joukkueiden kahdensuunnan peli toimii, sillä joukkueet ovat tällä hetkellä Bandyliigan tehokkaimpia hyökkäyspelissä ja parhaiten puolustavia.

Tilastojen valossa on Akilles niukasti edellä: joukkue on tehnyt ka. 7,2 maalia ja ”päästänyt” ka. 2,5 maalia/ottelu. Kampparien vastaavat luvut ovat 6,6 – 3,3.

Molemmissa joukkueissa on runsaasti eri maajoukkueissa pelanneita pelaajia, joten taitoa on runsaasti. Kentällä on mielenkiintoisa ”taistelupareja” joukkueiden ykköspyssyt Sami Laakkonen vs. Juho Liukkonen, keskikentän herruudesta kamppailee venäläiskaksikko Denis Sadakov ja Artem Shekhovtsov. Alakerrassa Petteri Lampinen vs. Alpo Kaartinen, jotka hyvän puolustuspelaamisen lisäksi pystyvät nopeilla avauksilla ruokkimaan kärkipelaajia.

Joukkueiden tehopelaajat

Akilles
Sami Laakkonen 16 (9+6)
Rasmus Lindqvist 10 (8+2)
Ville-Veikko Angeria 10 (3+7)

Kampparit
Juho Liukkonen 19 (15+4)
Tuomas Liukkonen 17 (9+8)
Artem Shekhovtsov 16 (9+7)

Nyt kannattaa kipaista paikalle katsomaan Bandyliigan tämän vuoden viimeinen ottelu.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.