Scroll Top

Jalkapallo – FA Cupin 3 kierros pelataan viikonloppuna

FA-CUP-L-NB

Jalkapallon vanhinta turnausta eli FA Cupia pelataan tänä viikonloppuna jälleen Englannissa. FA Cup järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1872. Turnaus on tarjonnut lukuisia yllätyksiä vuosien varrella ja 2000 -luvun, ehkä suurin yllätys oli Millwallin finaalipaikka vuonna 2004. Viime kaudella FA Cup pystiä nosteli Manchester United, joka voitti Wembleyn finaalissa Crystal Palacen lukemin 2-1.

Embed from Getty Images

FA Cupin 3 kierros – Valioliiga joukkueet tulevat mukaan

Viikonloppuna pelataan FA Cupin kolmas kierros ja mukaan tulevat sekä Valioliigan, että Mestaruussarjan joukkueet. Kierros käynnistyi perjantaina kahden Valioliigajoukkueen  kohtaamisella, jossa Manchester City oli tylyin 5-0 lukemin West Hamia parempi.

Lauantaina onkin sitten luvassa tuhti ottelukierros ja esiin pitää nostaa muutama hieno ottelupari. Everton isännöi toista Valioliiga-joukkuetta, kun se kohtaa kotonaan Leicesterin. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Tapaninpäivänä ja tuolloin Everton oli parempi maalein kaksi-nolla. Leicesterin kausi on ollut tuskainen ja varsinkin vieraskentällä joukkueen pelaaminen on yskinyt pahasti. Vaikea sanoa miten paljon Leicester panostaa FA Cupiin, koska Valioliigassa säilyminen on joukkueen ykköstavoite.

Embed from Getty Images

Toinen mielenkiintoinen poiminta on Norwichin ja Southamptonin kohtaaminen. Vaikka kotijoukkue on sarjaporrasta alempana pystyy se haastamaan kotikentällään Southamptonin tosissaan. Norwichin Nelson Oliveira laukoi viime kierroksella hattutempun ja on muutenkin ollut viime viikkoina pelipäällä. Tasainen ottelu varmasti luvassa eikä olisi ihme, jos tässä parissa mentäisiin aina uusinta otteluun asti.

Embed from Getty Images

Kolmantena otteluna pitää nostaa esiin lauantain päättävä Prestonin ja Arsenalin kohtaaminen. Tykkimiehet lähtevät kamppailuun selvänä suosikkina, mutta osa avainpelaajista varmasti huilaa tässä ottelussa, joka tasoittaa varmasti puntteja. Prestonin kausi Mestaruussarjassa on ollut ihan kelvollinen, mutta kotonaan joukkue on pelannut varsin keskinkertaisesti. Prestonin joukkueesta tuntuu puuttuvan selvä ykköshyökkääjä, jota tällaisessa ottelussa tarvittaisiin. Arsenal hoitaa tämän tason ottelut yleensä varmasti, mutta mihinkään leijumiseen joukkueella ei ole varaa.

Tässä oli pieni ennakko tulevan v-lopun FA Cupin kolmannesta kierroksesta. Suuret ovat yleensä suuria, mutta aina vuodesta tai kaudesta riippumatta nähdään myös yllätyksiä niin myös tänä vuonna

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.