Jokerit niukkaan voittoon

Jokerit otti 5-4 -vierasvoiton Medvescak Zagrebista sunnuntain KHL-kierrokselta. Ottelussa kahdesti kahden maalin tappiolla ollut Jokerit kiri päätöserässä tasoihin ja punnersi voiton lopulta rankkareiden jälkeen.

Avauserässä maalinteossa kunnostautuivat Jokereiden Eetu Pöysti ja Medvescakin Sasa Martinovic. Toisessa erässä isännät karkasivat kahden maalin johtoon Mark Floodin ja Pascal Pelletierin maaleilla. Jokerit kiri maalin päähän Petteri Wirtasen osumalla, mutta Pelletierin illan toinen osuma vei Medvescakin toiselle erätauolle 4-2 -johdossa.

Jokerit aloitti kirinsä heti kolmannen erän alussa, kun Tommi Huhtala kavensi 3-4:ään heti ensiminuutilla. 4-4 -tasoituksen puolestaan viimeisteli erän puolivälin jälkeen Oskari Korpikari. Varsinainen peliaika päättyi tasan, eikä jatkoaikakaan tuonut ratkaisua.

Voittomaalikilpailussa varsinaisella peliajalla osunut Huhtala oli ainut onnistuja ja näin Jokerit vei ottelun nimiinsä lukemin 5-4.

Jokereiden runkosarjan viimeinen ottelu on vuorossa tiistaina, kun silloin Bratislavassa vastassa on Slovan. Silloin myös varmistuu se, onko Jokerit läntisen konferenssin kolmas vai neljäs tällä kaudella.

KHL sunnuntaina 22.2.

Barys Astana – Sibir Novosibirsk 1-0 Jugra Hanti-Mansisk – Avtomobilist Jekaterinburg 1-0
Salavat Julaev Ufa – Metallurg Novokuznetsk 4-1
Traktor Tseljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2-4
Lada Togliatti – Ak Bars Kazan 1-4
Dinamo Minsk – Dinamo Riika 1-0
Dynamo Moskova – Torpedo Nizni Novgorod 2-3
Vitjaz Tsekhov – Severstal Tserepovets 1-4
HC Sotshi – CSKA Moskova 2-3 vl
Slovan Bratislava – SKA Pietari 5-2