Scroll Top

Liigassa lauantai-illan huumaa

Eero Kilpeläinen

Tänään Liigassa pelataan kuuden ottelun kierros.

Ilves-Jukurit
Hakametsässä kohtaavat sarja seiska sekä nelonen. Karri Kivi on saannut Tupsukorvat hyvään vireeseen, joukkue on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan neljä. Voitot ovat tulleet kaikki varsinaisella peliajalla, tappiot varsinaisella ja eilen jatkoajalla paikalliskilpailija Tapparaa vastaan. Ilves hakee varmasti eilisestä tappiosta taisteluilmettä illan otteluun. Ilves johti Tapparaa vastaan jo 3-0, mutta hävisi pelin lopulta 3-4 kirvesrintojen vahvan kirin johdosta.

Myös Jukurit on vahvassa vireessä: kuudesta edellisestä pelistä pisteitä on tarttunut sarvipäiden matkaan 12. Risto Dufvan suojatit matkustavat Tampereelle perjantaisen 2-1 Pelicans kotivoiton saattelemana.

Embed from Getty Images

Kivi on operoinut kapeallakin rosterilla vakuuttavasti.

KalPa-HIFK
Kuopion ylpeys on pelannut erittäin vahvan syksyn, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukon sijaan kaksi. Kärkipaikalla puksuttavaan Tapparaan eroa on vain neljä pistettä. KalPa ei ole enää pelkästään jätönjätönjätönjättöä harrastava joukkue, vaan nykyään peli on paljon suoraviivaisempaa ja maalille ajetaan härskimmin. Olisiko nämä ja muut muutokset pelitapaan avain playoff-menestykseen?

HIFK on kärsinyt koko syksyn isoista loukkaantumishuolista. Hyökkääjistä poissa ovat Arttu Luttinen, Juha-Matti Aaltonen, Juuso Puustinen, Tomi Tuomisto, Joonas Rask, Jasse Ikonen, Miro-Pekka Saarelainen ja Panu Mieho. Puolustuksesta telakalla operoivat Eemeli Heikkinen sekä Miro Heiskanen. HIFK oleilee sarjataulukossa sijalla 10, mutta suoraan pudotuspelipaikkaan matkaa on vain kaksi pistettä.

Embed from Getty Images

Antti Törmäsellä on paljon pohdittavaa loukkaantumisten kanssa.

KooKoo-Pelicans
Joukkueiden viime kohtaamista ei Kouvolassa kovin kaiholla muistella. Pelicans nöyryytti kouvolalaisia peräti 8-0. Sarjataulukossa joukkueet ovat kahdeksan pisteen päässä toisistaan, Pelicans yhdeksäntenä ja KooKoo neljäntenätoista. Pelicansin otteet ovat olleet ailahtelevia, murskavoittoa on saattanut seurata selvä tappio. KooKoon koko syksy on ollut kauttaaltaan heikko.

Embed from Getty Images

Petri Matikaisen suojatit ovat hakeneet otteisiinsa tasaisuutta.

Lukko-Tappara
Raumalla iskevät yhteen sarjajumbo ja sarjakärki. Lukon pääkäskijä Vuori painottaa tänään varmasti että turhia jäähyjä ei saa ottaa. Vastassa on Liigan tehokkain ylivoima sekä pistepörssiä johtava Henrik Haapala ja maalipörssin kärkipaikkaa pitävä Veli-Matti Savinainen. Lukon alennustilaan syitä voidaan hakea heikosta maalivahtipelistä sekä ykkössentteri Aaron Gagnonin heikosta alkukaudesta. Viime kaudella 25 maalia paukuttanut nikkari ei ole osunut kertaakaan 18 pelaamassaan ottelussa, syöttöjä on kertynyt seitsemän.

Tapparan peli on ollut yllättävän valmista vuodenaikaan nähden. Mutta paljonko Tappara pystyy nostamaan tasoaan kevääksi?

Embed from Getty Images

Mestariluotsi Tapola on ohjeistanut Tapparan sarjataulukon piikkipaikalle.

SaiPa-HPK
Kisapuiston jäähallissa kohtaavat yksi kauden tähän asti isoimmista pettymyksistä ja kauden pieni muotoinen yllättäjä. SaiPalla on ollut vaikeuksia löytää tasaisuutta. Ehjiä 60 minuuttisia ei ole hirveän usein nähty, ja tämä näkyy väkisin sarjataulukossa. Tuttuun tapaan SaiPa on kuitenkin onnistunut ulkomaalaisten pelaajien värväyksessä. Curtis Hamilton on maalipörssin kakkonen 10 häkillä ja tällä hetkellä loukkaantuneena oleva John McFarland operoi 0,5 PPG:n tahdilla. Alkukauden komeetta on kuitenkin 2+14 tehot iskenyt Matti Järvinen.

Kerho on onnistunut haalimaan hyvin pisteitä ennakkoon samoista sijoista taistelevilta joukkueilta, ja tämä on edesauttanut hämeenlinnalaiset sijalle kahdeksan. Tosin illan vastustajaan, joka majailee sijalla 13, eroa on vain seitsemän pistettä.

Embed from Getty Images

Ari Santasen urakka SaiPan peräsimessä on lähtenyt takkuisesti käyntiin.

TPS-Kärpät
Vuoristoratajoukkue vastaan alkukauden yksi isoimista pettymyksistä. Voitto, tappio, kuuden ottelun voittoputki, neljän ottelun häviöputki, kaksi voittoa, kaksi häviötä ja voitto. Olisiko tänään häviön vuoro?

Kärpillä on ollut valtavia vaikeuksia saada samasta langan päästä kiinni. Ajoittain näyttää että joukkue pelaa Marjamäen kiekkoa, joskus taas Suikkasen kiekkoa. Kärppien pelin vakauttamista eivät ainakaan edesauta lukuisat loukkaantumiset. Loukkaantuneiden tilalle Kärpät on hankkinut muun muassa Jiril Tlustyn sekä Jan Hruskan.

Embed from Getty Images

Ari-Pekka Selin on ohjannut TPS:n sijalle viisi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.