Scroll Top

Lentopallo – VaLePa lähtee suosikkina Mestaruuliigaan

Miesten lentopallon Mestaruusliiga pyörähtää käyntiin tällä viikolla ja aika käydä läpi joukkueiden voimasuhteita. Tässä ennakossa puidaan ja käydään läpi ne joukkueet, jotka mahdollisesti taistelevat keväällä mitaleista ja finaalipaikoista.

Liiga ranking

ValePa  

Vammalan Lentopallo eli ValePa on ollut Mestaruusliigan kestomenestyjiä. Joukkue kärsi viime kaudella katkeran finaali tappion Kokkolan Tiikereille, joten nälkää joukkueella varmasti riittää. Joukkueen materiaali on kivenkova ja VaLePa:sta löytyy tukku maajoukkuepelaajia. Viime kaudella loukkaantunut Urpo Sivula on pelikunnossa ja häntä säestää kokeneet Mikko Esko ja Olli Kunnari. VaLePa lähteekin kauteen suurimpana mestari suosikkina ja joukkue panostaa liigan ohella myös eurokentille.

Embed from Getty Images

Hurrikaani Loimaa

Hurrikaani Loimaa on vuodesta toiseen mitaleilla, mutta joukkue on jäänyt silti viime vuosina VaLePan ja Tiikereiden varjoon. Joukkue vahvistui täksi kaudeksi kokeneella Mikko Oivasella, joka tuokin Loimaan hakkuri peliin kaivattua vahvistusta. Isossa roolissa on myös joukkueen australialais passari Harrison Peacock sekä keskitorjuja Matti Oivanen. Hurrikaani on taatusti runkosarjassa neljän joukossa, mutta joukkueen todellinen taso mitataan vasta kevään ratkaisu peleissä.

Embed from Getty Images

Kokkolan Tiikerit

Kokkolan Tiikerit on hallinnut viime vuosina Mestaruusliigaa suvereenisti ja joukkueella onkin kaksi peräkkäistä mestaruutta alla. Tulevalle kaudelle joukkue kuitenkin lähtee haastavasta tilanteesta. Mestarivalmentaja Tommi Tiilikainen suuntasi Saksan Bundesliigaan ja tilalle tuli varsin kokematon Jukka Mäkihannu. Pelaajistosta joukkue menetti hakkuri Olli-Pekka Ojansivun sekä Tommi Siirilän. Varsinkin Ojansivun menetys oli joukkueelle valtava takaisku.

Tämän kauden joukkueessa isoa roolia on tarjolla maajoukkueessakin esiintyneelle Antti Ropposelle sekä keskitorjuja Antwain Aguillardille. Joukkueen peli voi vielä alkukaudesta olla hakemista, mutta kevään koittaessa Tiikerit on varmasti iskussa ja taistelemassa jälleen mestaruudesta.

Embed from Getty Images

Oulun Etta

Etta on siitä erikoinen joukkue, että se lähtee kauteen täysin kotimaisella joukkueella ilman yhtään ulkomaalaista. Isoa ruutua joukkueessa kantaa hankkurit Joonas Jokela ja Heikki Lehtoniemi. Etta sai hankittua hyvän vahvistuksen kesän aikana, kun maajoukkueessakin esiintynyt Markus Kaurtto liittyi oululaisryhmään. Yleispelaaja puolelta löytyy maajoukkue ringissä mukana olleet Anssi Hakala sekä Eetu Pennanen. Vaikka Etta onkin täysin kotimainen joukkue voi se parhaana päivänä haastaa kenet tahansa kärki kolmikosta.

Haastajat sijoilla 5-8

Kärkinelikon takana tulee tasainen haastaja ryhmä, joka taistelee tiukasti keskenään pudotuspelipaikoista ja mahdollisesti, jopa kotiedusta. Haastajaryhmän kärjessä on Pielaveden Sampo. Joukkue luottaa virolaispelaajiin  passari Mark Keelin ja yleispelaaja Andrus Raadikin johdolla. Lisäksi joukkue sai kaivatun paluumuuttajan, kun Petteri Penttinen palasi takaisin Pielavedelle.

Sammon kanssa tasapäisesti taistelee sekä Leka Volley että Raision Loimu. Leka vahvistui kesän aikana täsmä vahvistuksilla, kun Jan Helenius ja Samuli Kaissalo liittyivät kuopiolaisryhmään. Raision Loimulla on myös mielenkiintoinen joukkue jalkeilla. Joukkue hankki Riennosta hakkuri Michael Chemosin, jolla onkin iso rooli tarjolla Loimun joukkueessa.

Korson Veto nykyinen Ducks taistelee myös tosissaan pudotuspelipaikasta. Joukkue on säilynyt hyvin kasassa viime kaudesta ja sitä on vahvistettu muutamalla unkarilaispelaajalla. Valmennuksesta vastaa kokenut Ismo Tuominen, joka voi nostaa alakanttiin pelanneen joukkueen taistelemaan, jopa top kuusi sijoituksista.

Embed from Getty Images

Tässä oli ennakkoa tulevasta Mestaruusliiga kaudesta ja niistä joukkueista, jotka mahdollisesti taistelevat keväällä mitaleista. Kärkinelikko on ainakin paperilla muita joukkueita selvästi edellä, mutta onneksi mitalit ja finaalipaikat ratkaistaan pelaamalla eikä aikaisempien meriittien perusteella. Joka tapauksessa Mestaruusliigasta on lupa odottaa viihdyttävää ja tasaista taistelua aina kevään ratkaisu peleihin asti. Menkää ihmiset sankoin joukoin katsomaan huippu lentopalloa nimittäin urheilu on parasta paikan päällä

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.