Scroll Top

SM-liiga – Ilves kohtaa Hakametsän torstai-illassa sarjakärki Kärpät, lue ottelun ennakko

Tänään on SM-liigan ohjelmassa neljän ottelun kierros. Helsingissä kohtaavat viime aikoina kovilla pelaajilla vahvistunut HIFK sekä Rauman Lukko, Hämeenlinnassa puolestaan HPK saa vastaansa kahden vieraspelin voittoputkessa olevan SaiPan ja Porissa kohtaavat tyhjennysmyynnin aloittanut Ässät sekä Mikkelin Jukurit. Geen ennakossa pureudutaan kierroksen neljänteen otteluun, joka on ehkä kierroksen mielenkiintoisin kamppailu ja siinä kohtaavat viime aikoina pirteästi esiintynyt Ilves sekä sarjakärki Kärpät. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja jokaisen ottelun on voittanut Kärpät, joten Ilveksellä on varmasti kova halu maksaa kalavelkoja tänään Hakametsässä. Kärpät on ollut muutenkin Ilvekselle todella hankala vastus, koska Ilveksen edellinen voitto Kärpistä on kaudelta 2016-2017, kun joukkue kaatoi Kärpät Raksilassa joulukuussa 2016 eli yli kaksi vuotta sitten.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ilves

Ilves on parantanut otteitaan kauden aikana kuin kuuluisa sika juoksuaan ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa jo sijalla seitsemän. Joulun jälkeen Ilves on ollut todella vahva ja joukkue on pelannut joulutauon jälkeen yhdeksän ottelua ja voittanut niistä viisi ja jäänyt vain kaksi kertaa kokonaan ilman pisteitä eli joukkueen nykyvire on todella hyvä. Eilen joukkue pelasi TPS:ää vastaan vieraissa ja kairasi ottelusta tiukan taistelun jälkeen voiton maalein 4-3. Tosin numerot olisivat voineet olla paljon rumemmat TPS:n kannalta, sillä TPS pääsi otteluun mukaan viiden minuutin ylivoiman ansiosta, kun Ilveksen Samuli Vainionpää lensi suihkuun ottelun toisessa erässä.

Ilves saa varmasti hurjasti lisävirtaa eilisestä voitosta, mutta jännä nähdä miten pelaajien jaloissa painaa eilinen tiukka ottelu Turussa, kun heti seuraavana päivänä astuu vastaan sarjan kärkijoukkue Kärpät. Toki ottelu on joukkueella kotona, joka tuo lisäbuustia pelaajille, mutta silti reissaaminen ja back to back pelit ovat usein näkyneet monen joukkueen otteissa varsinkin jälkimmäisessä pelissä.

Embed from Getty Images

Ilveksen pelejä on vaikea ennakoida vaikka joukkueen peli onkin kulkenut. Välillä joukkue pelaa todella maalirikkaita otteluita ja välillä taas todella vähämaalisia. Eilisessä pelissä tuli yhteensä seitsemän maalia ja kaksi edellistä ottelua taas päättyi 2-1 lukemiin, joista toisen Ilves voitti ja toisen taas hävisi. Puolustus on muutenkin päästänyt pitkin kautta suhteellisen paljon maaleja omiin ja esimerkiksi viimeisen kymmeneen peliin joukkue on päästänyt 29 maalia eli 2,9 maalia ottelua kohden, joka on sarjan keskikastia. Mikäli joukkue haluaa tänään voittaa ei Kärppiä vastaan olisi varaa kolmea maalia laskea tai hyökkäyksen pitää olla edelleen yhtä kovalla tasolla mitä se on viime aikoina ollut, sillä Ilves on tehnyt samalla 10 pelin otannalla toiseksi eniten maaleja yhteensä 33, joka on todella kovaa luokkaa ja tuo keskiarvo 3,3 maalia per ottelu riittää pitkässä juoksussa otteluiden voittamiseen. Hyökkääjistä esiin pitää nostaa kakkosketjun sentteri Panu Mieho, joka on tehnyt kolmeen viime peliin tehot 1+3 ja on yksi viime aikojen isoja valopilkkuja joukkueessa ja nyt Ilveksen  hyökkäyksestä rupeaa löytymään riittävästi leveyttä eikä kaikki tehot ole pelkästään muutaman avainpelaajan varassa. Miehon kaltaisten pelaajien tehot hyökkäyspäässä ovat kultaakin kalliimpia kevättä ajatellen ja erityisesti silloin, kun pudotuspelipaikoista ruvetaan tosissaan pelaamaan.

 

Kärpät

Sarjan kärkijoukkue Kärppien kone on viime aikoina yllättävästi yskinyt ja viidestä edellisestä ottelusta on tullut poikkeuksellisesti kolme tappiota. Toki pitää muistaa ettei mikään joukkue pysty pelaamaan koko kautta voitosta voittoon, mutta ei joukkueen peli-ilme myöskään ole ollut, sillä tasolla mitä esimerkiksi kuukausi sitten.

Viime aikoina erityisesti vieraspelaaminen on tökkinyt pahasti, sillä viidestä edellisestä reissupelistä joukkue on voittanut vain yhden. Toki joukkueella on reilu johto runkosarjassa, joka voi osittain selittää otteiden heilahtelua, mutta joukkueen ei ole varaa liian pitkän vetää pintakaasulla, sillä runkosarjaa on vielä runsaasti jäljellä ja jos nyt pelaa jonkun aikaa ns puolivaloilla on pelisapluunaa vaikea muuttaa pelkästään nappia painamalla.

Embed from Getty Images

Suurin ongelma viime viikkoina on ollut maalinteko, sillä joukkue on tehnyt viidessä viime pelissä vain 13 maalia, joka on vasta 11 parhaiten. Toki Kärpät sai edelliseen otteluun takaisin nuorten maailmanmestarit Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen ja tämä näkyikin heti joukkueen hyökkäyspelissä ja kaksikosta Heponiemi pääsi heti avauspelissä pisteille.

Puolustus on sitä vastoin toiminut joukkueella hyvin ja vaikka Kärpillä on ollut hivenen vaisumpi vaihe viime otteluissa ei joukkue ole silti päästänyt viiteen viime peliin kuin kymmenen maalia eli kaksi maalia ottelua kohden. Puolustajat ovat myös kunnostautuneet tehojen muodossa sillä kahdessa edellisessä pelissä sekä Atte Ohtamaa että Teemu Kivihalme ovat onnistuneet maalinteossa. Se onnistuuko Kärppien puolustajat tänään maalinteossa selviää Hakametsän torstai-illassa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.