Scroll Top

NHL – Patrik Laine, Mikko Rantanen ja Mikael Granlund olivat hurjassa vireessä NHL-kierroksella

Suomalaiset loistivat viime yön kierroksella.. Maalin makuun pääsivät Floridan Aleksander Barkov, Carolinan Sebastian Aho, Toronton Kasperi Kapanen, Dallasin Roope Hintz sekä  Anaheimin paidassa kauden avausmaalin tehnyt Kalle Kossila, jonka tekemä maali ottelun päätöserässä oli myös kamppailun voittomaali. Isommat otsikot keräsivät kuitenkin tutut suomalaisnimet Mikael Granlund, Patrik Laine sekä Mikko Rantanen.

Patrik Laine ja Mikko Rantanen huipputehokkaina NHL-kierroksella

Winnipegin Patrik Laine jatkoi loistavaa maalivirettään viime yönä, kun mies viimeisteli kaksi maalia 6-3 tappioon päättyneessä vierasottelussa Calgarya vastaan. Laine on tehnyt kahdessa viime ottelussa huikeat viisi maalia ja noussut samalla maalipörssissä jo jaetulle kahdeksannelle sijalla. Suomalaisen maalitykin toinen osuma oli ylivoimamaali, joka oli samalla Laineen kauden kahdeksas ylivoimamaali, jolla hän nousi jakamaan tilaston kärkipaikkaa yhdessä Bostonin David Pastrnakin kanssa.

Embed from Getty Images

Laineen maalivire alkoi Helsingissä pelatuissa otteluissa ja mies on tehnyt nyt kahdeksaan viime pelin 10 osumaa ja tällä hetkellä Laine on yli 50 maalin tahdissa. Seuraava mahdollisuus Laineella on jatkaa maaliputkeaan lauantaina, kun Winnipeg kohtaa vieraissa toisen Mikko Koivun ja Mikael Granlundin edustaman Minnesota Wildin.

Coloradon Mikko Rantanen jatkoi jälleen loistavaa kauttaan, kun mies loisti vieraspelissä Los Angeles Kingsiä vastaan. Rantanen teki 7-3 voittoon päättyneessä ottelussa tehot 0+2. Rantanen on ollut NHL:n kovimpia ellei kovin hyökkääjä viime viikkoina. Suomalaislaituri on tehnyt viiteen viime peliin käsittämättömät tehot 3+7 eli kaksi pistettä ottelua kohden ja hän jatkaa edelleen myös pistepörssin kärjessä tehoin 8+26 ja miehen +/- tilasto on myös komea +11.  

Embed from Getty Images

 

Mikael Granlund jatkoi loistavaa kauttaan ja rikkoi Ottawaa vastaan urallaan 200 syöttöpisteen rajapyykin NHL:ssä

Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund jatkoi loistavaa virettään yön kierroksella. Mies oli hurjalla pelipäällä, kun Minnesota voitti kotonaan Ottawa Senatorsin maalein 6-4. Oululaislähtöinen  hyökkääjä keräsi ottelussa tehot 0+3 ja oli muun muassa alustamassa joukkueen 5-4 voittomaalia ottelun päätöserässä.

Embed from Getty Images

Tehokkaasti kauden aloittanut suomalainen on tehnyt 22 ottelussa pisteet 10+12, joten mies on pelannut piste per peli tahtia ja tämä kausi on muodostumassa pisteiden valossa Granlundin parhaaksi kaudeksi mikäli vain mies pysyy terveenä eikä kaudelle mahdu pitkiä kuivia jaksoja. Granlund rikkoi ottelussa 200 syöttöpisteen rajapyykin NHL -urallaan. Samalla Granlundista tuli 23 suomalaispelaaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt vähintään 200 syöttöpistettä runkosarjassa. Granlundin NHL-uran saldo on 290 (88+202) pistettä 420 runkosarjaottelussa.

Minnesotan toinen suomalainen Mikko Koivu pääsi myös ottelussa pisteille tehden kamppailussa tehot 0+1.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.