Scroll Top

Lentopallo – Tuomas Sammelvuo onnistunut päävalmentajakaudellaan täydellisesti

Suomen miesten lentopallomaajoukkue näytti sunnuntaina mihin joukkueen potentiaali parhaimmillaan yltää. Joukkue varmisti sunnuntain Tshekki ottelussa toisen peräkkäisen lopputurnauspaikan maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pelataan Italiassa ja Bulgariassa vuonna 2018.

Suomi oli viiden päivän tiukassa rypistyksessä täysin ylivoimainen eikä joukkue hävinnyt viidestä pelistään yhtään ja koko viikon aikana Suomi kärsi vain kaksi erätappiota.

Tuomas Sammelvuon päävalmentaja kaudella joukkue on edennyt aina EM ja MM-lopputurnaukseen. Sammelvuo on tehnyt todella kovaa tulosta päävalmentajana eikä maajoukkue nykyään hermoile vaan pystyy pelaamaan karsintojen kovissa paikoissa huippu lentopalloa.

Embed from Getty Images

Lisäksi Sammelvuon valmennusryhmä pystyi tekemään joukkueessa nuorennusleikkauksen kesän 2016 Maailmanliigassa. Joukkueen nuorentaminen sekä muutokset sujuivat yllättävänkin kivuttomasti ja Suomi pelasi muuttuneella kokoonpanolla hyvää lentopalloa heti ensimmäisenä kesänä. Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että joukkueen nuorennusleikkaus tehtiin oikeaan aikaan, joten  tässä turnauksessa saatiin korjata viime kesäisten muutosten satoa.

Joukkueen muutoksista hyvää kieltä kertoo se, että joukkueen keskipelaaminen on aivan eri tasolla kuin vielä pari vuotta sitten. Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä pelasivat MM-karsinnoissa todella hyvää lentopallo ja varsinkin Siirilä oli eilisessä Tshekki pelissä lähes pitelemätön. Elviss Krastins on myös pelannut itsensä hyvin sisään ja ollut joukkueen kantavia voimia. Ei joukkue sentään aivan kokonaan uusien tulokkaiden varassa ole vaan passarina häärii varmaotteinen Eemi Tervaportti ja hakkurina MM-karsinnoissa pelasi kokenut Olli-Pekka Ojansivu. Suomen kovaa saavutusta ja MM-kisoihin pääsyä pitää arvostaa entisestään, koska joukkueen tärkeimmistä pelaajista Urpo Sivula oli lähes kokonaan sivussa ratkaisu pelien aikaan.

Embed from Getty Images

Nyt helppo sanoa, että lentopallomaajoukkueen kultaisen sukupolven jälkeen löytyy onneksi jatkajia. Lisäksi joukkueen ikärakenne on tällä hetkellä todella hyvä. Joukkueessa on kokeneita avainpelaajia, mutta myös nuoria avauskuusikon pelaajia on sopivasti. Tommi Siirillällä on ikää 23 vuotta, Elviss Krastinsilla 21 vuotta, Antti Ropponen 22 vuotta ja Niklas Seppänen 23 vuotta. Eikä Sauli Sinkkosen ikäkään ole kuin 27 vuotta, joten joukkueen ikärakenne on lähes ihanteellinen. Nyt kun joukkueen laadukas kokoonpano on turvattu tuleviksi vuosiksi niin seuraava tavoite maajoukkueella voisi olla pärjääminen arvokisoissa esim pääseminen mitalipeleihin EM-kisoissa. No tänä kesänä siihen on taas mahdollisuus, kun edessä on Maailmanliigaa kesällä  ja EM-lopputurnaus alkusyksystä

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.