Koripallo – Suomen korisnuoret venyivät jälleen jättiyllätykseen

Suomen alle 20 -vuotiaiden koripallomaajoukkue jatkoi huikeita otteitaan nuorten EM-kisoissa. Joukkue kaatoi tiistainan huikean trillerin jälkeen Ranskan lukemin 70-65. Ottelun ykköstähti oli jälleen kerran Lauri Markkanen, joka teki ottelussa 27 pistettä.  Ottelua oli seuraamassa Nordenskiöldin jäähallissa melkein 7000 katsojaa.

Edellisessä ottelussa Suomi yllätti lajin mahtimaa Espanjan ja meni myös Ranskaa vastaan johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen Ranska otti kuitenkin pelin hallintaansa ja johti avaus neljänneksen jälkeen seitsemällä pisteellä. Suomi kuitenkin taisteli upeasti toisella neljänneksellä, mutta tauolle mentiin Ranskan neljän pisteen johdossa.

Suomi tuli kolmannelle neljännekselle sisuuntuneena ja meni neljänneksen lopussa johtoon Lassi Nikkasen kolmosella. Päätösneljännekselle lähdettiin Suomen 52-46 johdossa. Ranska tuli päätösneljännekselle todella kovaa ja kiri Suomen johtoa vimmatusti kiinni. Neljä minuuttia ennen loppua Ranska siirtyi ottelussa 62-61 johtoon. Kotiyleisön kannustuksen siivittämänä ja Lauri Markkasen ja Joonas Tahvanaisen koreilla Suomi siirtyi  66-65 johtoon. Ottelun ratkaisu nähtiin 12 sekuntia ennen loppua, kun Fiifi Aidoo heitti toisen vapaaheitoistaan sisään ja hankki heti perään Ranskalle hyökkääjän virheen. Lopussa Suomi heitti vaparit sisään ja korjasi maukkaan 70-65 voiton Ranskasta.

Suomi kohtaa keskiviikkona neljännesvälierässä Saksan tai Liettuan. Vastustajan ratkaisee Suomen lohkon päätösottelu Israel vs Espanja.