Scroll Top

Lentopallo ennakko – Suomi aloittaa Euroopan liigan finaalit Ukrainaa vastaan tänään Helsingissä

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on pelannut huikean Euroopan liiga kauden. Suomi on liigassa mukana vasta ensimmäistä kertaa ja joukkue on päässyt historiallisesti jo finaaleihin asti.

Suuri tekijä joukkueen menestyksessä on ollut päävalmentaja Tapio Kangasniemi sekä  hänen valmennusryhmänsä.

Joukkue on esiintynyt todella vakuuttavasti tämän kauden Euroopan liigassa eikä se ole kärsinyt erä tappioita kuin yhdessä ottelussa.

 

Ennakko

Suomi

Suomi lähtee kaksiosaiseen finaaliin selvästi altavastaaajana, mutta ainakin avausottelussa sillä on mahdollisuutensa, kun joukkue saa pelata kotiyleisön edessä. Mikäli joukkue pystyisi ottamaan 3-0 tai 3-1 voiton saataisiin toiseen otteluun mielenkiintoiset lähtökohdat.

Joukkue tarvitsee illan ottelussa myös hyvää syötönnostopeliä, jotta oma hyökkääminen ei menisi liian vaikeaksi. Myös syöttöpeli on yksi joukkueen kulmakivistä, sillä välierissä Slovakiaa vastaan joukkue käytännössä syötti slovakit maanrakoon.

Vaikka Suomi tarvitsee vahvaa joukkuepeliä niin myös yksilöiden pitää nousta esiin. Erityisesti Piia Korhoselta odotetaan vahvaa panosta olihan nainen pisteiden valossa joukkueen paras pelaaja molemmissa välieräotteluissa. Toinen esille nostettava pelaaja on LP Viestin  Noora Kosonen, joka on myös tärkeä pelaaja joukkueelle ja nainen onkin näyttänyt, että on parhaimmillaan kovissa ja panosta vaativissa peleissä.

 

Ukraina

Ukraina eteni finaaliin kaatamalla välierissä Espanjan. Joukkueen vahvuudesta kertoo, jotain se, että se löytyy maailmanrankingista sijalta 33, kun Suomi on vastaavasti listalla sijalla 79.

Alkulohkon Ukraina selvitti Suomen tavoin ilman tappioita häviten vain yhden erän. Välierissä se kaatoi Espanjan vahvan kotipelinsä ansiosta, koska joukkue hävisi vieraissa, mutta eräsuhde riitti finaaliin.

Embed from Getty Images

Ukrainan joukkueesta löytyy myös pituutta sillä sen joukkueesta löytyy kolme yli 190 senttistä pelaajaa. Joukkueen avainpelaajia ovat Puolan liigassa ammatikseen pelaava passari Olena Novgorodchenko, Cannesissa kaksi viime kautta pelannut Nadija Kodola sekä hakkuri Karyna Denysova.  Kolmikko onkin suuressa roolissa mikäli joukkue haluaa ottaa voiton keskiviikon kohtaamisesta.

Arvio

Todella tärkeä avausottelu luvassa, johon Ukraina lähtee selkeänä suosikkina. Kotiyleisön tuki auttaa suomalaisnaisia, mutta silti on vaikea nähdä, että Suomi ottaisi 3-0 tai 3-1 voittoa, joka olisi äärettömän tärkeää asia toista osa-ottelua ajatellen. Vaikka kuinka suomalaislasein haluaisi ottelua katsoa niin vahvasti näyttää siltä, että Ukraina kairaa ottelusta voiton. Tosin Suomi on pelannut todella hyvin kotikentällään, josta osoituksena murskaava voitto Slovakiasta. Geen veikkaus on, että ottelu menee viisi eräiseksi, mutta eri asia on kumpi joukkue ottaa ottelusta tärkeän voiton.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.