Suomi elintärkeään voittoon Sloveniasta

Gamblers leijonat

Leijonat on voittanut Slovenian 4-0 elintärkeässä ottelussa.

Leijonat aloitti ottelun erittäin vahvasti ja Joonas Donskoille avautuikin läpiajopaikka, minkä Slovenian maalivahti Kasper Kroselj kumminkin onnistui torjumaan hienosti. Leo Komarov onnistui lopulta maalinteossa kovan hässäkän päätteeksi ajassa 05:53. Maalista ehti kulua vain 31 sekuntia , kun Petri Kontiola hieman helpohkosti laukoi Leijonat 2-0 johtoon Kroseljin jalkojen välistä. Maalien jälkeen peli hieman rauhottui ja vaarallisilta maalintekopaikoilta säästyttiin. Leijonat hallitsi peliä koko erän ajan.

Toinen erä alkoi hieman katsellen, mutta Suomi onnistui kuitenkin maalinteossa, kun Alexander Barkov laukoi Joonas Donskoin laukoman reboundin maaliin vastuttamattomasti muuttaen luvuiksi 3-0. Maalin jälkeen Suomi loi jatkuvasti hyviä maalintekotilanteita, mutta kiekko ei millään löytänyt tietään maaliin. Varsinkin Barkovin johtamalla kentällä jatkui ”tuhlaajapojan” trendi. Suomi pääsi kuitenkin erän lopussa ylivoimalle ja Joonas Kemppainen onnistui tekemään tutulta paikaltaan maalinedestä maalin ja muutti luvuiksi 4-0. Tämän jälkeen ei enään maaleja nähty ja joukkueet suuntasivat erätauolle Suomen selkeässä johdossa.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, eikä peli muutenkaan ollut kauhean tapahtumarikasta. Suomi pelasi vain Pekka Rinteelle nollapeliä, joka oli jo uskomattomasti kolmas perättäinen. Suomen joukkueesta voi positiivisina valonpilkkuina nostaa Leo Komarovin johtaman neloskentän, joka järjesti käytännössä Leijonien kaksi maalia. Suomen ylivoima oli aika mielikuvituksetonta läpi ottelun, mikä jättää mustan varjon joukkueen päälle, sillä ylivoima on se, millä ”tosi pelit” ratkaistaan. Tästä ottelusta on kuitenkin hyvä jatkaa lauantain Slovakia otteluun, jossa on taas ”pakkovoiton” paikka.