Scroll Top

NHL – MIkael Granlund kaupattiin Nahville Predatorssiin

NHL:ssä nähtiin suomalaisittain todellinen siirtopommi, kun Minnesota Wild kauppasi tähtipelaajansa Mikael Granlundin, jonka uusi osoite Nashville Predators. Nashville puolestaan antoi vaihdossa Minnesotalle 22-vuotiaan sveitsiläisen Kevin Fialan.

Granlundille siirto on uran ensimmäinen, sillä mies on pelannut koko uransa MInnesota Wildissa. Tällä kaudella suomalaishyökkääjä on tehnyt 63 otteluun tehot 15+34.

Embed from Getty Images

Nashville teki oivan peliliikkeen hankkiessa suomalaishyökkääjän joukkueeseen, koska Granlund on viime vuosina pelannut uransa parasta lätkää ja tehnyt kahdella viime kaudella lähes 70 tehopisteet. Viime kaudella syntyi 21 maalia ja 46 syöttöä eli 67 pistettä.

Granlundin kannalta siirto oli paras mahdollinen, koska Nashville taistelee tällä kaudella tosissaan Stanley Cupin voitosta. Jännä nähdä mille pelipaikalle suomalainen uudessa seurassa laitetaan.

Predators alkaa olemaan jo melkein suomalaisjoukkue, sillä siellä pelaa Granlundin tulon myötä Nashvillessä pelaa viisi suomalaista Pekka Rinne, Juuse Saros, Miikka Salomäki sekä Eeli Tolvanen.Minnesota sai kaupassa puolestaan sveitsiläisen Kevin Fialan. Nuori sveitsiläinen tuli rapakon taakse jo kaudella 2014-2015, mutta ensimmäiset vuodet Fiala seilasi NHL:n ja AHL:n väliä, mutta nuorukainen ei tästä hermostunut. Fialan läpimurto tapahtui viime kaudella, kun mies teki 80 ottelussa tehot 23+25. Tällä kaudella tahti on ollut pikkasen hiljaisempaa, sillä 64 ottelussa on syntynyt tehot 10+22.

Embed from Getty Images

Kumpi voitti kaupan

Tähän on helppo vastata ilman suomilasejakin. Vaikka Granlund onkin viisi vuotta vanhempi kuin Fiala niin Granlundin kokemus ja monipuolisuus ovat tärkeässä roolissa verrattuna nuoreen sveitsiläiseen. Toinen kylmä fakta on tehopisteet, sillä Granlund on tällä kaudella tehnyt 19 (15+34) pistettä enemmän kuin Fiala. Lisäksi Granlund on pelannut usean yli 60 pisteen kauden, kun taas Fiala ei ole yltänyt edes 50 pisteeseen.

Näillä faktoilla on helppo todeta, että tämän kaupan voitti selvästi Nashville Predators

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.