Lentopallo – Suomi hävisi Maailmanliigan avausottelussa Slovenialle

Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloitti kesän maailmanliigan Etelä-Koreassa kohtaamalla avausottelussa Slovenian. Suomen kokoonpano oli muuttunut hieman viime viikolla pelatusta MM-karsinta turnauksesta ja muutama tärkeä avainpelaaja oli sivussa Maailmanliigan avauksesta.

EM-hopeamitalisti Slovenia lähti kamppailuun parhaalla kokoonpanollaan ja tämä näkyikin joukkueen otteissa. Avauserä oli tiukkaa taistelua, mutta Slovenia oli lopussa parempi otti erävoiton pistein 25-22. Toinen erä alkoi Suomen kannalta heikosti ja vastustaja karkasi heti erän alussa omille teilleen ja Slovenia otti lopulta helpon erä voiton luvuin 25-15.

Kolmanteen erään tuli latautunut Suomi ja varsinkin hakkuri Antti Ropponen ja liberona pelaava Lauri Kerminen loivat otteillaan uskoa Suomen joukkueeseen. Suomi pystyi pelaamaan koko erän hyvällä tasolla ja otti neljännestä erästä lopulta voiton pistein 25-22. Neljäs erä oli myös tiukkaa taistelua, mutta viime vuosina Euroopan huipputasolla noussut Slovenia oli lopulta parempi pistein 25-22 ja näin ollen Slovenia voitto koko ottelun erin 3-1

Suomen urakka jatkuu Maailmanliigassa huomenna, kun vastaan asettuu Tshekki, jonka Suomi voitti viime viikolla pelatuissa MM-karsinnoissa