NHL-yön suomalaiset: Rantanen tehoili voiton Coloradolle – Koivu nosti Minnesotan voittoon

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen iski viime yönä kahdesti kiekon Chicago Blackhawksin verkkoon sekä tämän lisäksi alusti Nathan MacKinnonin voittomaalin toisessa erässä.

Rantasen ensimmäinen maali syntyi heti kolmen minuutin peliajan jälkeen (video NHL.comissa). Toisen osumansa suomalaishyökkääjä viimeisteli ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli jäljellä ainoastaan 1,9 sekuntia (video NHL.comissa).

Rantanen nousi viime yön tehoillaan (2+1) Coloradon sisäisen pistepörssin kärkipaikalle. 21-vuotiaalla suomalaisella on nyt kasassa 11 peliin 10 tehopistettä.

Kapteeni Mikko Koivu nosti Minnesota Wildin 2-1 voittoon hallitsevasta mestarista Pittsburgh Penguinsista.

Koivun maali syntyi päätöserän puolivälissä, kun kokenut suomalainen ohjasi Morgan Reillyn viivavedon ohi maalia vartioineen Matt Murrayn (video NHL.comissa).

Koivulle maali oli kuluvan kauden neljäs.

Joonas Donskoi avasi San Jose Sharksin maalihanat Buffalo Sabresia vastaan yhdeksännellä peliminuutilla.

Donskoi kirmasi läpiajoon suoraan jäähyaitiosta ja laukoi kiekon tulisella rannelaukauksella yläkulmaan (video NHL.comissa).

Donskoi on viimeistellyt kymmeneen peliin nyt kolme maalia, mikä on jo puolet suomalaislaiturin koko viime kauden maalimäärästä (6).

Valtteri Filppula esitteli tarkkaa laukaustaan ylivoimalla Travis Konecnyn komeasta poikittaissyötöstä Philadelphia Flyersin hakiessa voiton Toronto Maple Leafsin vieraana (video NHL.comissa).

Filppula iski jo kauden viidennen maalinsa ja pitää tällä hetkellä suomalaisten osalta maalipörssin kärkipaikkaa hallussaan.