Scroll Top

Jokerit kohtaa tänään kotonaan Sibirin

Michael Keränen ei jatka Jokereissa

Tomi Mäki, Joonas Jalvanti ja Ville Lajunen palaavat kokoonpanoon maanantai-illan ottelussa Sibir Novosibirskia vastaan. Ryan Zapolski pelaa maalissa.

Jokerit lähtee kauden toisessa kotiottelussaan jahtaamaan ensimmäistä voittoaan Hartwall Arenassa. Lauantaina itäisen konferenssin kärkiryhmä Avangard Omsk otti kaksi pistettä voittomaalikilpailuun venyneen jännitysnäytelmän jälkeen. Helsinkiläisten vire on kuitenkin hyvä, sillä viidestä viime pelistä neljässä on tullut pisteitä.

Zapolski on tänään torjuntavuorossa kaksi edellistä ottelua torjuneen Riku Heleniuksen ollessa tänään varalla. Amerikkalaiselle peli on ensimmäinen jokeripaidassa Hartwall Arenassa. Lukon maalilla Zapolski torjui kaudella 2013-14 kaksi peliä Jokereita vastaan ja onnistui hyvin. Ensimmäisessä pelissä tappio tuli rankkareilla 1-2, mutta toisessa hän torjui 43 kertaa ja piti maalinsa puhtaana 1-0-voitossa.

Lauantain jäljiltä kokoonpanoon tulee muitakin muutoksia. Puolustuksessa Jalvanti ja Lajunen korvaavat lepovuorossa olevat Chay Genowayn ja Jesper B. Jensenin. Hyökkäyksessä Petteri Wirtanen huilaa ja hänen tilalleen tulee Tomi Mäki, jolle ottelu on kauden toinen KHL:ssä.

Jokereiden loukkaantumistilanne on ennallaan eli sivussa vamman takia on edelleen ainoastaan Jesse Joensuu. Hän palannee peleihin syys-lokakuun vaihteessa. Kiekko-Vantaan matkassa ovat maalivahti Jani Kautto sekä hyökkääjät Atte ja Miro Mäkinen sekä Frank Gymer.

Kolmeen ensimmäiseen ketjuunsa Jokerit ei tee muutoksia maanantaille. Tehot 1+1 lauantaina nakuttanut Tommi Huhtala on pistein 3+2=5 joukkueen tehokkain pelaaja kahdeksan ottelun jälkeen. Myös Pekka Jormakalla on viisi tehopistettä (1+4). Pakeista tehokkain on ollut tanskalaisjätti Oliver Lauridsen (2+1).

Erikoistilanteet ovat Jokereiden osalta erityisesti tapetilla tänään. Alivoimaprosentti 73,1 on sarjan kolmanneksi heikoin – tosin lauantaina Jokerit ei päästänyt ainuttakaan maalia jäähyjensä aikana. Oma pakkopelikin on hakenut tehokkuuttaan, sillä prosentti 12,5 oikeuttaa KHL:ssä sijaan 23.

Viime kaudella Jokerit voitti Sibirin keskinäisissä kohtaamisissa vieraissa 2-0 ja kotona 2-1. Siperialaisjoukkue saapuu Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa ja on päässyt suhteellisen hyvään lentoon alkukaudesta. Itäisessä konferenssissa Eero Elon ja Joonas Kemppaisen edustama joukkue on kolmantena. Jokerit sen sijaan lännessä yhdeksäntenä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Ovet aukeavat klo 17.00. Liput Lippupisteen verkkosivuilta tai hallilta ennen matsia. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

61 Tommi Huhtala – 93 Peter Regin – 29 Sakari Salminen
19 Roope Talaja – 96 Joey Hishon – 21 Brian O’Neill
71 Michael Keränen – 22 Mika Niemi – 25 Pekka Jormakka
16 Masi Marjamäki – 14 Tomi Mäki – 12 Marko Anttila

6 Topi Jaakola – 32 Arturs Kulda
9 Joonas Jalvanti – 2 Rasmus Rissanen
7 Oliver Lauridsen – 47 Ville Lajunen
56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (31 Riku Helenius)

LÄHDE: Jokerit

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.