TsSKA lähetti Jokerit kesälomalle

Helsingin Jokerien kausi KHL:ssa on päättynyt. TsSKA otti torstaina 4-2 -voiton kotonaan ja marssi läntisen konferenssin finaaleihin otteluvoitoin 4-1.

Ensimmäisessä erässä ajassa 9:30 Atte Ohtamaa tuuttasi laidassa hieman selästä kotijoukkueen pelaajaa, joka pyllähti jäälle ja helsinkiläiset joutuivat alivoimalle. TsSKA sai hyvän paikan heti ylivoiman aluksi, mutta Henrik Karlsson otti vedon syliinsä. Erän loppupuolella Ville Lajunen otti kampituksesta jäähyn ja Igor Grigerenko oli sutia maalinedushässäkästä kiekon maaliin mutta Karlsson venytti vielä mahallaan maaten jalkansa tielle ja pelasti jälleen kerran jokeripakan tukalasta paikasta. Erän lopuksi moskovalaisten Grigory Paninille ja Jokereiden Steve Mosesille määrättiin vielä kaksiminuuttiset jäähyt.

Heti toisen erän aluksi Nikita Zaitseville tapahtui karmea moka. Zaitsev yritti omassa päädyssä syöttää poikittain pakkiparilleen mutta pyyhkäisikin vain pölyt kiekon päältä. Kärppänä paikalla ollut Juhamatti Aaltonen nappasi kiekon ja iski sen lähes niiltä luistimen sijoilta lähietäisyydeltä maaliin ohi pöllämystyneen Stanislav Galimovin. Maalin jälkeen peli palasi kuitenkin nopeasti päiväjärjestykseen ja TsSKA vyörytti hurjasti kohti Jokeripäätyä. Ajassa 33:44 kotijoukkueen painostus tuotti vihdoin tulosta. Venäläispuolustaja Damir Zhafyarov kaivoi voimakkaasti kiekkoa maalin takana ja iski sen maalille. Paikalla päivystänyt Vladimir Zharkov iski kääntölaukauksella kiekon pömpeliin. Vain hetki tästä ja ajassa 35:46 Jokerit nosti hienosti tasoaan. Hienon syöttely- ja hyökkäyskuvion päätteeksi Linus Omark pääsi ajamaan läpi ja iski Stanislav Galimovin nenän alta kiekon ovelasti etukulmasta sisään.

Heti kolmannen erän aluksi moskovalaisten hyökkäystäpataljoonaa kerta toisensa jälkeen johtanut Igor Grigorenko iski. Vain 47 sekuntia oli ehditty erää pelata kun venäläishyökkääjä Alexander Radulov heitti kiekon maalille. Grigorenko pysäytti sen luistimellaan ja suti jään pinnasta kiekon Henrik Karlssonin taakse. Ajassa 55:38 Damir Zhafjarov heitti kiekon Jokerien maalin eteen, josta se kimposi Topi Jaakolan luistimen kautta maaliin. Grigory Panin iski vielä lätyn tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla kun Jokeripakka haki tasoitusta moskovalaishallin mylviessä taustalla. Enempää maaleja ei nähty ja TsSKA eteni voitollaan läntisen konferenssin finaaliin voitoin 4-1. Jokerit kesälaitumille.

Vastaansa TsSKA saa toisen ”armeijan joukkueen”, kun vastaan asettuu Pietarin SKA.

TsSKA – Jokerit, torstaina 19.3. (otteluvoitot 4-1)

TsSKA Moskova – Jokerit 4-2 (0-0, 1-2, 3-0)
0-1 Juhamatti Aaltonen
1-1 Vladimir Zharkov (Damir Zhafyarov)
1-2 Linus Omark (Steve Moses, Petr Koukal)
2-2 Igor Grigorenko (Alexander Radulov)
3-2 Damir Zhafyarov (Jan Mursak)
4-2 Grigory Panin TM