Scroll Top

Jokerit enää kaksi pistettä Sotshia edellä, ennakko Barysia vastaan

IMG_6115

Jokerit aloittaa kolmen ottelun vieraskiertueen tänään Kazakstanin Astanassa Barysia vastaan. Katso täältä helsinkiläisten kokoonpano!

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Neljän kotiottelun putki ei sujunut Jokereilta kaksisesti, sillä tuloksena neljästä pelistä oli neljä pistettä. Sijoitus läntisessä konferenssissa on edelleen kahdeksas, mutta HK Sotshi ja Slovan Bratislava hengittävät niskaan. Viimeisestä pudotuspelipaikasta tulee armoton taistelu, kun runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua. Slovan voitti eilen rankkareilla Lokomotivin ja Sotshi pelaa tänään vieraissa Torpedoa vastaan. Ennen tämän päivän pelejä Jokereiden ero yhdeksänteen sijaan on kaksi pistettä.

Punakeltaisten kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia sitten maanantain Dinamo Minsk -ottelun. Roope Talaja jää sivuun loukkaantumisen vuoksi, mutta hyökkääjä saattaa pelata vielä vieraskiertueen aikana. Hänen paikkansa Petteri Wirtasen ja Masi Marjamäen rinnalla ottaa Frank Gymer. Puolustukseen mukaan tulee Joonas Jalvanti, joten Jokerit pelaa tänään kahdeksalla pakilla. Maalissa jatkaa Ryan Zapolski.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueelta ovat sivussa Tomi Mäki, Antti Pihlström ja Rasmus Rissanen. Kiekko-Vantaan mukana ovat hyökkääjät Atte ja Miro Mäkinen.

Jokerit ja Barys kohtasivat viime viikolla Helsingissä. Ottelu venyi jatkoajalle, jossa kazakstanilaisjoukkue iski voittomaalin. Vuosi sitten Jokerit pelasi ensimmäistä kertaa Kazakstanissa ja koki marraskuussa 0-2-tappion. Maali on siis vielä tekemättä Astanassa edelleen uudenkarheassa Barys Arenassa.

Barys on käytännössä varmistanut playoff-paikkansa itäisessä konferenssissa, ja joukkue voi nousta taistelemaan jopa kotiedusta. Ex-jokeri Henrik Karlssonin edustamalla ryhmällä on otteluita jäljellä kuusi ja neljäs sija on kuuden pisteen päässä. Tällä hetkellä Barys on kuudentena.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Jokereiden pitää tänäänkin olla tarkkana erityisesti kazakstanilaisten vaarallisen ykkösketjun kanssa. Nigel Dawes, Dustin Boyd ja Brandon Bochenski juonivat Helsingissä viime viikon kohtaamisessa Barysin neljästä maalista kolme. Kazakstanin passin omaavat pohjoisamerikkalaiset ovat pelanneet jo useamman vuoden yhdessä ja muodostavat yhden KHL:n parhaista ketjuista.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.