Scroll Top

Jokerit lähtee katkaisemaan pitkää tappioputkeaan

IMG_6076

Jokerit lähtee katkaisemaan KHL-aikansa pisintä, neljän pelin tappioputkea maanantaina Amur Habarovskia vastaan. Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia sitten lauantain.

IMG_6076
Kuva: Jokerit

Admiral Vladivostok kukisti Jokerit jatkoajalla 5-4 lauantain jännitysnäytelmässä. Punakeltaisten nousu kolmen maalin tappiotilanteesta rinnalle toi yhden pisteen, mutta häviö oli jo neljäs peräkkäinen joukkueelle.

Ryan Zapolski on tänään torjuntavuorossa. Kokoonpanoon paluun tekee kaksi ottelua loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Joey Hishon sekä terveenä edellisen kamppailun katsomosta seurannut Joonas Jalvanti. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat tänään Tomi Mäki ja Topi Jaakola. Loukkaantumisten takia reissun jättivät väliin Arturs Kulda ja Antti Pihlström.

Antti Pihlström Jokerit

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena tasapisteissä seitsemäntenä olevan Vitjazin kanssa. Yhdeksäntenä pudotuspeliviivan alapuolella vaanii HK Sotshi, joka on vain yhden pisteen päässä edellä olevasta kaksikosta. Vitjazilla ja Sotshilla on runkosarjaa jäljellä kymmenen ja Jokereilla 11 ottelua.

Tämän päivän vastustajan Amur Habarovskin Jokerit kohtasi marraskuussa Helsingissä ja otti kaksi pistettä voittomaalikilpailussa tulleella 3-2-voitolla. Viime kaudella Habarovskin Platinum Arenassa numerot olivat Jokereille varsinaisen peliajan jälkeen niin ikään 3-2, joten joukkueiden välillä on totuttu näkemään huipputasaisia vääntöjä.

Kiva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Amur on itäisessä konferenssissa 13:ntena ja eroa playoff-viivaan on 13 pistettä. Pudotuspeleihin selviäminen vaatisi jo pienen ihmeen, mutta Amur on esiintynyt viime otteluissaan hyvin. Voitot torstaina Dinamo Minskistä ja lauantaina Dinamo Riiasta tulivat maalivahti Juha Metsolan nollapelien johdolla.

Metsola on ollut tälläkin kaudella Amurin tärkein pelaaja ja pelannut peräti 44 ottelua. Torjuntaprosentti 93,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,89 ovat huippuluokkaa ottaen huomioon Amurin sarjasijoituksen. Suomalaishyökkääjät Teemu Ramstedt ja Kristian Kuusela kuuluvat Amurin parhaisiin pistemiehiin. Ykkösenä listalla on tshekki Tomas Zohorna.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.