Scroll Top

Jokerit todella tärkeiden pisteiden metsästykseen!

Jokerit

Jokerit kohtaa maanantain kotiottelussaan Dinamo Minskin klo 18.30 Hartwall Arenassa. Ryan Zapolski jatkaa maalissa.

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Jokerit voitti lauantain jännitysnäytelmässä Jugra Hanti-Mansijskin 6-5, kun Pekka Jormakka ohjasi voittomaalin kolmannen erän loppuhetkillä. Osuma täydensi hyökkääjän hattutempun, joka oli hänelle ensimmäinen jokeripaidassa. Samalla Jokerit nousi läntisessä konferenssissa takaisin kahdeksannelle sijalle.

Lauantain kokoonpanoon tulee vain yksi muutos, kun Frank Gymer tulee 13. hyökkääjäksi. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjät Tomi Mäki ja Antti Pihlström. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajat Joonas Jalvanti sekä Kiekko-Vantaan riveissä pelaavat maalivahti Jani Kautto ja hyökkääjät Atte ja Miro Mäkinen.

IMG_6076

Maanantain ottelussa pelataan isoista pisteistä, kun Jokereilla on runkosarjaa jäljellä kuusi ottelua. Tällä viikolla huhkitaan neljä kamppailua, sillä keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina Jokerit pelaa vieraskiertueella Kazakstanissa ja Venäjällä. Runkosarja päättyy kahteen kotiotteluun Neftehimikiä ja Ak Bars Kazania vastaan ensi viikon maajoukkuetauon jälkeen.

Dinamo Minskiä vastaan Jokerit pelasi marraskuussa vieraissa ja hävisi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3. Avauserässä helsinkiläisten maalit tekivät Peter Regin ja Chay Genoway. Kapteeni Regin on ollut viime peleissä kovassa tikissä, sillä pisteputki on seitsemän ottelun mittainen. Näissä peleissä on syntynyt tehot 3+7=10, ja sijoitus KHL:n pistepörssissä on noussut 12:nneksi.

Dinamo taas on kääntänyt tammikuun alun pienen alavireisyyden voitoiksi. Kolmessa edellisessä kotiottelussa kaatuivat Avtomobilist, Jugra ja Barys. Kuudesta viime pelistään valkovenäläisjoukkue on voittanut viisi ja on suhteellisen tukevasti kuudennella sijalla läntisessä konferenssissa.

Kuva; Jokerit
Kuva; Jokerit

Erikoistilanteet ovat Dinamoa vastaan aina isossa roolissa ja niin on varmasti myös tänään. Jokerit tarvitsee roimaa parannusta alivoimapeliinsä, joka on valahtanut viimeiselle sijalle koko KHL:ssä. Ylivoima on viidenneksi parasta, mutta myös Dinamon KHL:n kuudenneksi tehokkain ylivoima on äärimmäisen vaarallista. Dinamon alivoima on sarjassa sijalla 15.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.