Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Kroatia ja Espanja huippuottelussa

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa pelataan tiistaina C ja D-lohkojen päätöskierrokset. Alkuillasta pelataan C-lohkon ottelut Saksa vs Pohjois-Irlanti ja Puola vs Ukraina. Päivän päättää D-lohkon ottelut Tshekki vs Turkki ja todellisena helmenä Espanja ja Kroatian välinen ottelu lohkovoitosta.

Avautuuko Saksan hyökkäyspelaaminen?

C-lohkon päätöskierroksella kohtaavat Saksa ja Pohjois-Irlanti. Saksa voitti avausottelussa Ukrainan, mutta joutui toisessa kamppailussa  tyytymään maalittomaan tasapeliin Puolaa vastaan. Saksan hyökkäyspelaaminen on ollut kisoissa hivenen nihkeää ja siinä riittää päävalmentaja Joachim Löwillä miettimästä ennen kuin neljännesvälierät alkavat. Aloittaisiko Mario Gomez, jopa avauksessa fyysistä Pohjois-Irlantia vastaan.

Pohjois-Irlanti on ollut kisoissa tuloksellisesti todella pirteä ilmestys. Joukkueen päävalmentaja Michael O”Neill on saanut raavittua joukkueestaan kaiken potentiaalin irti. Pohjois-Irlannin peli ei välttämättä ole kaunista, mutta ei kisoissa pelata kauneudesta vaan tuloksesta. Pohjois-Irlannille saattaa riittää jatkopaikkaan, jopa niukka maalinen tappio. Tiukalla puolustamisella joukkue voi raapia, jopa tasapelin mikä tietäisi hyvin varmaa jatkopaikkaa lohkon kolmosena.

Embed from Getty Images

Avaako Ukraina pistetilin? 

Lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Puola ja Ukraina. Ukraina on kisoissa yhdessä Turkin ohella ainoa joukkue, joka ei ole saanut vielä pistettäkään näissä kisoissa. Ukrainalla ei  ole ottelussa juurikaan panosta, joten on olemassa vaara, että joukkue floppaa ihan kunnolla.

Puola on varmistanut käytännössä jatkopaikkansa ja näin ollen joukkue voi lähteä otteluun vapautuneesti. Puola on puolustanut kisoissa todella hyvin, mutta maalinteko ja varsinkin viimeistely on tuottanut tuskaa. Joukkueen supertähdellä Robert Lewandowskilla on vielä maalitili avaamatta näissä kisoissa ja paineet kasvavat, joka ottelussa. Nyt olisi hyvä tilaisuus avausmaalin tekemiseen kun vastassa on Ukraina.

Embed from Getty Images

Turkki haastaa Tshekin

Turkki on ollut näiden kisojen suurin floppi. Joukkue ei ole tehnyt vielä maaliakaan näissä kisoissa ja maaliero on surullinen nolla tehtyä ja neljä päästettyä. Jatkopaikasta Turkin on turha enää haaveilla, mutta joukkue pelaa kuitenkin kunniastaan sekä fanien arvostuksesta.

Tshekki puolestaan taistelee vielä jatkopaikasta ja joukkueen nouseminen 0-2 tappiosta aina tasapeliin asti antoi uskoa paremmasta. Voitolla Tshekki nousisi 4 pisteeseen, joka riittäisi käytännössä ainakin lohko kolmosten vertailussa jatkoon. Kroatia ottelussa vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Milan Skoda onnistui maalinteossa, joten isokokoisen hyökkääjän luulisi aloittavan kärjessä myös Turkkia vastaan.

Embed from Getty Images

Kroatia vs Espanja – Panoksena D-lohkon voitto

Tiistai-illan huippuottelussa kohtaavat Kroatia ja Espanja ja panoksena on myös D-lohkon voitto. Kroatia aloitti kisat vakuuttavalla esityksellä Turkkia vastaan ja joukkueen peli oli Tshekkiä vastaankin 75 minuuttia täysin hallussa. Tämän jälkeen Kroatia kuitenkin suli totaalisesti ja Tshekki nousi tasoihin. Joukkueen fanit tai paremminkin huligaanit osoittivat täydellistä typeryyttä heittämällä kentälle soihtuja ja toiveissa olisi, että sama ei toistuisi illan Espanja ottelussa. Kroatialle riittäisi tasapeli jatkopaikan varmistamiseen, joten joukkue lähtee varmaankin tiukan puolustuspelin kautta.

Espanja on ollut todella vakuuttava kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja varsinkin joukkueen pallollinen peli on ollut todella hyvää. Edellisessä ottelussa joukkue murskasi Turkin 3-0 lukemin ja hyökkääjä Alvaro Morata oli ottelussa todella hyvin esillä tehden kaksi Espanjan kolmesta maalista. Valmennusjohdolle Moratan maalit olivat mieleen, koska Espanja on pitkään kaivannut maaleja tekevää hyökkääjää. Jos joukkueen syöttöpeli ja pallonhallinta pysyvät samalla tasolla niin joukkue tulee menemään kisoissa todella pitkälle. Puolustus onkin sitten vielä suuri kysymysmerkki. Vaikka Espanja on pitänyt maalinsa puhtaana niin pakko kuitenkin sanoa, että Tshekki ja Turkki eivät ole kunnon mittareita vaan puolustus mitataan ensimmäistä kertaa illan Kroatia ottelussa. Joka tapauksessa Espanjan pelaaminen on hyvällä mallilla ja ei olisikaan suuri ihme jos joukkue voittaisi kolmannen kerran putkeen Euroopan mestaruuden.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.