Ruuskanen ja Mörö illan suomalaiset onnistujat, Can kisojen ensimmäinen mestari

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Illalla yleisurheilun EM-kisoissa käytiin mm. suomalaisittain mielenkiintoisimman lajin miesten keihään karsinta, miesten 400m aitojen alkuerät ja kisojen ensimmäinen finaali naisten 10 000 metriä.

Ruuskaselta loistava heitto, Pitkämäki pettymys

Keihään karsinta käytiin poikkeuksellisesti keskellä kaupungia puistossa. Karsinnan voitti Antti Ruuskanen, jonka ainut heitto oli loistava 88,23 metrinen. Suurimmaksi voittajasuosikiksi ennakkoon arvioitu ja kauden ykkösmies Thomas Röhler onnistui hyvin karsinnassa. Röhler tarvitsi kans vain yhden heiton joka oli 83,98 metrin pituinen. Kaksi muuta suomalaista Tero Pitkämäki ja Ari Mannio jäivät finaalin ulkopuolelle. Pitkämäen parhaaksi jäi 80.52, jolla oli karsinnan 14 ja jäi vain 18 senttiä finaalista. Mannio oli karsinnan 19 tuloksella 78,55.

Miesten 400m aitojen alkueristä Oskari Mörö eteni helpohkosti välieriin ollen eränsä toinen ajalla 50,37. Sen sijaan toinen suomalainen Jussi Kanervo epäonnistui pahemman kerran. Hänen aikansa oli vain 52,35 eikä päässyt välieriin. Miesten 10-ottelua johtaa viiden lajin jälkeen Ukrainan Oleksiy Kasyanov 4234 pisteellä. Tilanne on kärjen osalta tasainen, sillä neljän kärki on 100 pisteen sisällä. Mestari ja mitalistit ratkeaa huomenna, jolloin käydään loput viisi lajia.

Canista mestari 10 000 metrillä, Peiposella vaikea kisa

Kisojen ensimmäiset mitalit jaettiin 10 000 metrillä, jonka voitti Turkin Yasemin Can 31,12,86 ajalla. Can karkasi muilta ekan kilometrin jälkeen ja piti paikkansa loppuun asti. Toiseksi tuli Portugalin Dulce Felix ja kolmanneksi Norjan Karoline Grövdal. Kisassa oli mukana yksi Johanna Peiponen, jolta odotettiin jopa taistelevan mitalista, mutta hän jäi kisan viimeisten joukkoon sijalle 16. Peiposen kisaa häiritsi jalkavamma, joka oli tullut vähän ennen kisojen alkua.