Scroll Top

Bäck EM-finaaliin pituudessa ja Hurske välieriin ennätyksellään

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Yleisurheilun EM-kisat alkoivat Amsterdamissa. Seitsemän suomalaista nähtiin aamusessiossa Linda Sandblom korkeudessa, Merja Korpela ja Inga Linna moukarissa, Salla Sipponen kiekossa, Kristian Bäck ja Henri Väyrynen pituudessa ja Reetta Hurske 100m aidoissa. Kaikki muut olivat ensikertalaisia aikuisten arvokisoissa paitsi Korpela.

Hurske ennätysjuoksulla välieriin

100m aidoissa 21-vuotias Reetta Hurske juoksi alkuerien 1.erässä kolmanneksi ajalla 13,16 ja paransi ennätys 0,07 sekuntia. Hurske otti hyvän lähdön ja juoksu kulki hyvin. Hurske pääsi nopeimmalla aikavertailu ajalla välieriin. Toinen Suomalainen Nooralotta Neziri pääsi automaattisesti välieriin tilastoajan perusteella.

Sandblom ja Korpela niukasti finaalin ulkopuolelle

Naisten korkeuden karsinnassa Linda Sandblom oli  tuloksella 189, jonka ylitti kolmannella yrityksellä 13 ja näin niukasti finaalin ulkopuolelle kun 12 pääsi finaaliin. Moukarissa Merja Korpela  oli tuloksella 67,78 viimeiseen heittäjään asti kiinni finaalipaikassa, mutta Ruotsin Tracey Andersson heitti 30 senttiä pidemmälle (68,08) pudottaen Korpelan sijalle 13 ja ulos finaalissa. Toinen suomalainen nuori Inga Linna oli karsinnan 16 tuloksella 66,53. Kiekossa Salla Sipponen oli karsinnan 19 54,95 metrin heitolla eikä päässyt finaaliin johon olisi vaadittu karsintarajan (58,00) ylitys, jonka ylitti peräti 15.

Bäck upealla hypyllä finaaliin

Kohta 20-vuotta täyttävä Kristian Bäck onnistui hienosti aikuisten arvokisadebyytin karsinnassa. Bäck hyppäsi toisella 7,96 jolla oli lopulta karsinnan kuudes ja pääsee finaaliin, joka käydään torstai-iltana. Toinen suomalainen Henri Väyrynen jäi vain kahden sentin päähän finaalista ollen karsinnan 14 tuloksella 7,78.

Keihäsmiehillä illalla karsinta, Peiponen 10 000m finaalissa

Iltasessiossa nähdään kuusi suomalaista. Keihäässä Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen heittävät A-ryhmässä ja Ari Mannio B-ryhmässä. Jussi Kanervo ja Oskari Mörö aloittavat 400m aitojen alkuerissä kisaurakkansa ja illan ainoassa finaalissa naisten 10 000m mukana on Johanna Peiponen. Iltasessio alkaa klo 18:00.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.