Scroll Top

Kauden ensimmäinen Stadin derby

Torstaina pelataan Veikkausliigassa kauden tähän asti odotetuin ottelu kun HJK ja HIFK kohtaavat Stadin derbyssä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja kaikki ottelut päättyivät tasapeliin, joten Stadin herruus on edelleen jakamatta. Tunnelma oli jo viime kauden otteluissa ihan kuin Keski-Euroopan otteluissa ja samaa voidaan odottaa myös torstaina kamppailusta. Ottelu on ollut loppuunmyyty jo pitkään, joten täpötäysi stadion on tiedossa. Kumman fanit pitävät kovempaa meteliä ja kunpa ottaa Stadin herruuden se selviää torstain ottelussa.

Embed from Getty Images

HJK

HJK on Veikkausliigan kärjessä ja on porskuttanut voitosta voittoon viime kierroksilla. HJK lähtee paikallispeliin neljän ottelun voittoputkessa ja erityisesti puolustaja Taye Taiwo on loistanut viime otteluissa. HJK:n kokoonpano on hyvässä tilanteessa eikä loukkaantumisia juurikaan ole. Keskikentän moottori Atomu Tanaka tulee olemaan isossa roolissa torstain ottelussa ja on varmasti vaikea pideltävä HIFK:n pelaajille. Muutenkin HJK:n kolmen pelaajan keskikenttä Malolo-Atom-Medo on ollut hyvä viime otteluissa. Myös hyökkääjä Odu tekee hyviä nousuja vasemmalta puolelta, joten HJK riittää leveyttä hyökkäyssuuntaan.

Embed from Getty Images

HIFK

HIFK on pelannut alkukaudesta ihan hyvin, mutta tuloksellisesti se ei ole aina näkynyt. Joukkue on kärsinyt kolme maalin tappiota ja kolme ottelua on päättynyt tasan. Noista otteluista joukkue olisi voinut ottaa enemmänkin pisteitä. Vaikka HIFK lähtee selkeänä altavastaajana illan otteluun niin derbyissä ei sarja sijoituksilla ole mitään väliä se huomattiin jo viime kaudella. HIFK on kuitenkin yksi vahva ase nimittäin kärkipelaaja Juho Mäkelä, joka on osunut alkukaudesta jo viidesti. Onko Mäkelä se pelaaja, joka upottaa HJK selviää torstaina. HIFK puolustuksen on syytä parantaa peliään torstain ottelussa. HIFK ei ole pitänyt omaa päätään puhtaana viidessä viime ottelussa ja Tuomas Ahon topparipari on vaihtunut varsin tiheään. Saa nähdä kuka aloittaa derbyssä Ahon vierellä. Yksi varteen otettava vaihtoehto on nuori Juho Pirttijoki, joka pelasi alkukaudesta topparina. Jos HIFK puolustus pitää se pystyy varmasti horjuttamaan Klubia se nähtiin jo viime kaudella.

Embed from Getty Images

Arvio

Stadin derby osa 1 pelataan siis torstaina. HJK lähtee selvänä suosikkina illan otteluun. Klubin hyökkäys on ollut alkukaudesta todella vahva ja joukkue on tehnyt selvästi eniten maaleja Veikkausliigassa. Tähän kun lisätään HIFK puolustuksen ongelmat niin vaikea nähdä tässä ottelussa muuta kuin HJK:n voitto. Viime kaudella pelattiin kaikki pelit tasan, mutta torstaina tahti muuttuu ja HJK korjaa 2-0 voiton Stadin derbystä.

Erityistä

HJK reilut viisi kautta edustanut ja sinä aikana kaksi kertaa Veikkausliigan maalipörssin voittanut Juho Mäkelä pelaa ensimmäisen Stadin derbyn ja vielä HJK vastaan. Jännä nähdä miten paljon faneilta tulee puukkoa Mäkelälle vai tuleeko ollenkaan. Mielenkiintoista seurata miten fanit reagoivat Mäkelään ja miten herra itse suoriutuu kentällä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.