Jalkapallon EM-kisat- Puola kohtaa Portugalin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa alkaa torstaina puolivälierät. Ensimmäisessä ottelussa kohtaavat pirteästi kisoissa esiintynyt Puola sekä Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali.

Ennakkoasetelmat

Puola on esiintynyt kisoissa vahvasti ja joukkue ei ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Alkulohkossa se voitti Ukrainan ja Pohjois-Irlannin ja pelasi Saksan kanssa tasan. Neljännesvälierissä se kaatoi rangaistuspotkukilpailun jälkeen Sveitsin. Joukkueen puolustus toppari Kamil Glikin johdolla on toiminut kisoissa moitteettomasti. Puola on päästänyt neljässä ottelussa vain yhden maalin, joten joukkue voi lähteä turvallisin mielin illan Portugali otteluun. Puolan hyökkäystä pidettiin ennakkoon todella vahvana, mutta itse kisoissa ruuti on ollut todella märkää. Joukkueen tähtihyökkääjä Robert Lewandowski ei ole osunut kisoissa vielä kertaakaan ja tämä on ollut iso puheenaihe myös puolalaismediassa. Toki hyökkääjä kaksikko Lewandowski-Milik on pelannut kisoissa hyvin ja luonut maalipaikkoja, mutta pikkuhiljaa olisi tultava myös tehoja.

Embed from Getty Images

Portugali oli alkulohkossa todella suurissa vaikeuksissa ja joukkue eteni jatkoon vasta lohkokolmosena Islannin ja Unkarin jälkeen. Portugalin kaikki alkulohkon pelit päättyivät tasan ja neljännesvälierissä Kroatiaa vastaan voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen. Portugali on luonut kisoissa todella paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely on ollut luokatonta lukuunottamatta Unkari peliä. Portugali pelasi alkulohkossa todella viihdyttävää hyökkäyspeliä, mutta neljännesvälierässä Kroatiaa vastaan päävalmentaja Fernando Santos muutti joukkueen taktiikan tyystin. Portugali pelasi todella tiivistä puolustuspeliä luottaen omiin vastahyökkäyksiin ja tämä toikin Santosin miehistölle toivotun lopputuloksen. Jännä nähdä jatkaako Portugali samalla taktiikalla myös tämän illan Puola kamppailussa vai palataanko rohkeampaan hyökkäyspeliin Cristiano Ronaldon johdolla.

Embed from Getty Images

 

Illan nostot Lukasz Fabianski Puola

Swanseassa pelaava Lukasz Fabianski aloitti kisat kakkosmaalivahtina, mutta sai tilaisuutensa kun Wojciech Szczesny loukkaantui turnauksen avausottelussa Pohjois-Irlantia vastaan. Kokenut Fabianski on pelannut kisoissa todella loistavasti ja otti edellisessä Sveitsi kamppailussa muutaman todella näyttävän torjunnan. Mikäli Puola haluaa edetä välieriin tarvitsee se Fabianskilta huippu torjuntoja myös illan Portugali ottelussa.

Illan nostot Pepe Portugali

Real Madridissa pelaava Pepe on  todella räiskyvä persoona, joka jakaa mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Näissä kisoissa Pepe on esiintynyt jälleen todella vahvasti ja hoitanut topparin tonttinsa todella moitteettomasti. Pepe on myös hyvä erikoistilanteissa ja eritoten kulmapotkuissa miehen pääpeliä Portugali tulee tarvitsemaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.