Scroll Top

Jalkapallo – VPS:n ja HJK:n Eurooppa-liigan karsinta ennakot

Gamblers Eurooppa-liiga

Torstaina on Eurooppa liigan karsinnoissa tulessa molemmat suomalaisjoukkueet, kun VPS kohtaa tanskalaisen Bröndbyn ja HJK puolestaan pelaa makedonialaista FC Shkendija vastaan.

VPS kohtaa Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren edustaman tanskalaisen Bröndbyn

VPS:n peli on kulkenut viime aikoina niin kotimaan kentillä kuin Euroopassa. Edellisellä karsintakierroksella joukkue yllätti slovenialaisen Olimpija Ljubljanan voittamalla molemmat osaottelut lukemin yksi-nolla ja edeten näin yhteismaalein kaksi-nolla jatkoon. Nyt vastus kovenee entisestään, kun vastaan asettuu yksi Tanskan liigan kärki seuroista. Mikäli VPS luottaa ja uskaltaa pelata omalla tyylillään on sillä mahdollisuudet tästäkin parista jatkoon. Huominen vierasottelu on jatkopaikan kannalta äärettömän tärkeä kamppailu. Mikäli joukkue saisi raavittua tasapelin tai ainakin niukan tappion vierasmaalilla on sillä saumat jatkoon.

Tanskalainen Bröndby puolestaan pääsi suoraan tähän vaiheeseen, joten joukkueella ei ole europelejä alla tältä kesältä. Otteluparista mielenkiintoisen tekee myös se, että Bröndbyn riveissä pelaa Huuhkaja hyökkääjä Teemu Pukki, joka löi itsensä toden teolla läpi Tanskan liigassa viime kaudella laukomalla Bröndbylle 20 maalia. Pukin lisäksi joukkueessa pelaa toinenkin maajoukkuemies nimittäin puolustaja Paulus Arajuuri.

Embed from Getty Images

Bröndby on laadukas Tanskan liigan joukkue, mutta ei ole kuitenkaan Tanskan kärkijoukkue. Esimerkiksi joukkue ei ole ollut viime vuosina kovin usein euro kilpailujen lohkovaiheessa vaan jäänyt turhan usein karsintaan.

Pelaajia joita kannattaa esiin nostaa on Teemu Pukin hyökkäyspari puolalainen Kamil Wilczek, joka laukoi viime kaudella 13 osumaa Tanskan liigassa. Islantilainen keskuspuolustaja Hjortur Hermannsson on myös hyvä omalla pelipaikallaan.

Embed from Getty Images

Arvio otteluparista

VPS lähtee selkeänä altavastaajana tähän ottelupariin, koska Bröndby pääsee aloittamaan otteluparin kaiken lisäksi kotonaan. Se tuo paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon uhkia. Mikäli VPS saa avaus kohtaamisesta siedettävän tuloksen on sillä mahdollisuuksia vielä kotikentällään. Siitä huolimatta vaikea nähdä muuta kuin Bröndbyn menevän tästä parista jatkoon.

 

HJK.lle tulossa hikinen iltapuhde Makedoniassa

HJK joutui yllättävän suuriin vaikeuksiin Walesilaisen puoliammattilaisjoukkueen kanssa. HJK, jopa hävisi avausottelun, mutta toisessa kohtaamisessa tasoero tuli esiin ja HJK korjasi kotona 3-0 kotivoiton ja eteni näin ollen yhteismaalein 3-1 jatkoon.

Embed from Getty Images

Sää tuo huomiseen otteluun oman elementtinsä, koska Makedoniassa on viikon ajan ollut lähes 40 astetta lämmintä, joten nesteytyksen ja muun huollon pitää olla pelaajilla kunnossa.

HJK lähtee ottelupariin suosikkina, mutta nyt on aivan eritason joukkue vastassa kuin avauskierroksella. HJK:lla on vahva pelaajamateriaali ja se pääsee  muutenkin hyvästä tilanteesta jalkeille, koska joukkueella ei ollut Veikkausliiga ottelua viikonloppuna.

Embed from Getty Images

HJK tarvitsee vieraista nyt paremman tuloksen ja peliesityksen mitä se sai Walesin vierailulta. Klubi lähtee otteluun varmasti puolustuksen kautta ja odottaa kärsivällisesti omia paikkojaan. Tasapelikään ei olisi huono tulos makedonian helteestä ja silloin olisi paikka ratkaista ottelupari kotikentällään. Tärkein asia on pitää maali puhtaana ja plussaa olisi jos joukkue tekisi tärkeän vierasmaalin.
Makedonialainen FC Shkendija selvitti tiensä toiselle karsintakierrokselle kaatamalla moldovalaisen Dacia Chisinaun yhteismaalein 7-0 eli mistään kadulta kerätystä kaveriporukasta ei todellakaan ole kyse.

Joukkueesta esiin pitää nostaa makedonialaishyökkääjä Besart Ibraimi, joka laukoi maan liigassa viime kaudella 20 maalia ja teki myös maalin karsintojen avaus parissa. Keskikentällä peliä johtaa Armend Alimi, joka pelasi hienon viime kauden joukkueessa. Mies on uransa aikana pelannut myös Ruotsissa Örebron riveissä kaudella 2012.

Arvio

Ennakkoon tasainen ottelupari luvassa vaikka vastustajasta ei hirveästi tiedetäkkään. Siitä huolimatta HJK lähtee ottelupariin niukkana suosikkina, mutta joukkueella ei ole varaa hölmöilyyn tai  ylimielisyyteen huomisessa vieraspelissä. Tärkeintä on ottaa hyvä tulos vieraista ja ratkaista peli kotiottelussa ensi viikolla.

Ohjeet otteluiden katsomiseen

Unibet näyttää sekä HJK:n että VPS:n torstaiset vierasottelut maksuttomassa striimauspalvelussaan suorana lähetyksenä. Lähetysten katsominen vaatii rekisteröitymisen, ja lisäksi pelitilillä on oltava vähintään yksi sentti rahaa tai veto lyötynä viimeisen 24 tunnin aikana. Itse otteluiden katsominen on kuitenkin ilmaista, kuten Unibet TV:n kaikkien muidenkin urheilulähetysten.

Shkendijan ja HJK:n ottelu alkaa Suomen aikaa torstaina kello 19. Bröndbyn ja VPS:n kohtaaminen alkaa puolestaan Suomen aikaa kello 19.30. Otteluiden suomenkielistä selostusmahdollisuutta selvitetään parhaillaan.

Shkendija–HJK: Unibet TV torstai klo 19.00

Bröndby–VPS: Unibet TV torstai klo 19.30

OTTELUIHIN PÄÄSET KÄSIKSI TÄSTÄ TAI KLIKKAAMALLA KUVAA!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.