Scroll Top

Jalkapallo – Tottenham ja Liverpool kohtaavat illalla Mestarien liigan finaalissa, lue ottelun ennakko

UCL-mestarien-liiga

Jalkapallon Mestarien liigassa pelataan tänään odotettu finaali, jossa kohtaavat englantilaisseurat Tottenham ja Liverpool. Kumpikaan seura ei ole Mestarien liigassa juuri juhlinut sen lähes 30 -vuotisen historian aikana, joten tämän iltainen voitto olisi molemmillle seuroille äärettömän tärkeä. Liverpool pelaa nyt toista vuotta putkeen finaalissa, mutta sen ainoa mestaruus tuli keväällä 2005. Tottenhamille puolestaan jo pelkkä finaaliin pääsy on sen seurahistorian ensimmäinen. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti Valioliigassa ja nuo molemmat kamppailut päättyivät Liverpoolin 2-1 voittoon.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat illan finaaliin

Tottenham

Tottenham pelaa tänään seurahistoriansa ensimmäisessä Mestarien liigan finaalissa, joten fiilis sekä seuran että fanien keskuudessa on käsin kosketeltavissa. Jotain finaalipaikan arvosta kertoo se, että Tottenham sai myytyä uuden stadioninsa täyteen, jossa ihmiset voivat katsoa loppuottelua suurten LED-näyttöjen kautta.

Finaaliin pääsy ei ollut Tottenhamille, mikään itsestäänselvyys, sillä joukkue kävi tiukan taistelun sekä puolivälierissä Manchester Cityä että välierissä Ajaxia vastaan.Välierissä finaaliin pääsy näytti jo mahdottomalta, kun Ajax johti toisen osaottelun tauolla jo yhteismaalein 3-0. Lontoolaisseura ei kuitenkaan luovuttanut vaan barsilialaistähti Lucasin hattutempun siivittämänä joukkue eteni sensaatiomaisesti finaaliin.

Embed from Getty Images

Tottenham on todella laadukas joukkue, mutta sen hyökkäyspeli on viime aikoina kärsinyt paljon Harry Kanen poissaolosta. Tällä viikolla seura sai loistavia uutisia, kun varmistui, että Kane pystyy pelaamaan lauantain finaalissa. Vaikka yhden miehen ei pitäisi vaikuttaa joukkueen pelaamiseen on Kane kuitenkin niin iso osa Tottenhamin joukkuetta, että miehen pelaaminen parantaa huimasti mahdollisuuksia voittaa tämän illan loppuottelu. Kane teki tällä kaudella Valioliigassa 17 maalia, joka oli selvästi vähemmän kuin aiempina vuosina. Silti mies teki Tottenhamin liigamaaleista 25 prosenttia, jote tuo kvastaa hyvin sen miten tärkeö pelaaja Kane joukkueelleen on.

Embed from Getty Images

 

Liverpool

Jurgen Kloppin luotsaama Liverpool on pelannut huikean kauden vaikka seura jäikin Valioliigassa kirvelevästi kakkoseksi. Lisäksi Liverpool hävisi viime vuoden Mestarien liigan finaalissa Real madridille, joten joukkueella riittää varmasti voittamisen nälkää tämän iltaisessa finaalissa.

Liverpool on pelannut Mestarien liigassa todella vakuuttavasti. Toki lohkovaiheessa pelaamisen kanssa oli pientä yskimistä, mutta pudotuspelivaiheessa joukkueen kone käynnistyi sitten todenteolla. Ensiksi Liverpool pudotti jatkosta Saksan suurseuran Bayern Munchenin ja puolivälierissä jalkoihin jäi FC Porto. Välierissä joukkueen tie näytti kuitenkin jo katkeavan, kun Barcelona voitti avausottelun murskaavasti 3-0. Kotipelissään Liverpool esitti sellaisen ihmeen, jota ei ole lähivuosina nähty ja se onnistui murskaamaan Barcelonan loistavan hyökkäyspelin ansiosta maalein 4-0 ja eteni näin Mestarien liigan finaaliin toisena vuotena peräkkäin.

Embed from Getty Images

Liverpoolia pidetään varsin hyökkäävänä joukkueena, mutta pitää silti muistaa, että osaa joukkue myös puolustaa, josta kertoo myös se, että Liverpool päästi Valioliigassa vähiten maaleja vain 0,57 maalia ottelua kohden- Alakerrassa isoa roolia kantaa hollantilaistoppari Virgil Van Dijk, joka valittiin Valioliigassa vuoden pelaajaksi. Van Dijk on todella vahva puolustamaan, mutta mies on myös erityisen vahva erikoistilanteissa, josta kertoo omaa kieltään neljä tehtyä maalia Valioliigassa, joka on topparille varsin hyvä lukema.

Liverpool on kärsinyt viime vuosina myös maalivahtipelistään, joka ei ole ollut muihin huippuseuroihin verrattaessa kuin korkeintaan kelvollisella tasolla. Tälle kaudelle joukkue hankki tolppien väliin brasilialaismaalivahti Alissonin, joka onkin parantunut joukkueen maalivahtipeliä huomattavasti. Alisson on pelannut maalilla tasaisen hyvän kauden eikä miehen taso ailahtele oli ottelusa panokset miten kovat tahansa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.