Scroll Top

Veikkausliiga – HJK pelaa ensimmäisen ottelunsa Toni Koskelan alaisuudessa

Jalkapallon Veikkausliigassa valmentajaa vaihtanut HJK kohtaa kotonaan sarjajumbo KPV:n. Voitto olisi molemmille joukkueille tärkeä, sillä HJK on pelannut kahdeksan ottelua putkeen ilman voittoa ja puolestaan illan vastustaja KPV ei ole saalistanut vielä yhtään voittoa tällä kaudella.

Ennakkoasetelmat otteluun

HJK

HJK pelaa siis tänään ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajan Toni Koskelan alaisuudessa. Mitään hurjia taktisia muutoksia näin lyhyellä aikavälillä tuskin nähdään, mutta henkisellä puolella vaikutus voi olla yllättävänkin suuri.

Embed from Getty Images

Vaikka HJK onkin pelannut jo pitkään todella heikosti niin kaikki mikään muu kuin voitto olisi tämän päivän ottelusta iso pettymys. HJK on pelannut viimeisissä otteluissa kolmella puolustajalla, mutta tänään uusi päävalmentaja Koskela luottaa tuttuun neljän miehen puolustuslinjaan. Muutenkin kokoonpanossa nähdään jonkin verran muutoksia ja muun muassa kauden avauspelissä loukkaantunut Riku Riski pelaa nyt ensi kertaa avauskokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen. Lisäksi hyviä otteita alkukaudesta esittänyt Ivan Tarasov pelaa ensi kertaa avauskokoonpanossa. Moni ehtikin ihmetellä miksi nuorukainen ei mahtunut Lehkosuon alaisuudessa avauskokoonpanoon hyvistä esityksistä huolimatta. Tänään Tarasovilla on heti paikka näyttää uudella päävalmentajalle, että hän on avauskokoonpanon arvoinen pelaaja. Muuten HJK:n kokoonpano on varsin samanlainen kuin mitä on alkukaudesta nähty, joten tänään pitäisi tulosta tulla, koska materiaali ero joukkueiden välillä on niin suuri. Eri asia sitten on miten se näkyy kentällä.

Embed from Getty Images

KPV

KPV saapuu Helsinkiin alla kaksi tasapeliä HIFK ja FC Lahtea vastaan. Joukkueen alkukausi on ollut todella vaikea ja nousijajoukkue on kerännyt kahdeksasta ottelusta vain kolme pistettä. Tänään KPV lähtee varmasti pelaamaan puolustuksen kautta ja yksikin piste HJK:n vieraana olisi todella kova saavutus.

KPV:n puolustuspelaaminen on toiminut alkukaudesta kohtalaisen hyvin, mutta hyökkäyspelin kanssa riittää paljon tekemistä. Kokkolalaiset ovat tehneet vain neljä maalia tällä kaudella ja se on eittämättä liian vähän, jotta voitosta voitaisiin pelata illasta ja ottelusta toiseen. Isoin tekijä pieneen maalimäärän on se, että joukkueen hyökkäyksestä puuttuu laatua. Täksi kaudeksi RoPS:sta hankittu Simo Roiha on ainut hyökkääjä, joka on onnistunut tällä kaudella maalinteossa.

Mikäli KPV mielii tänään saada pisteitä on joukkueen pelin toimittava koko 90 minuuttia. Nousijajoukkue on pelannut useassa ottelussa todella hyvin, mutta jänne ei ole kestänyt koko ottelua vaan monesti viimeinen vartti on tuottanut vaikeuksia ja vastustaja on päässyt iskemään.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.