Scroll Top

Veikkausliiga ennakko – Stadin derby osa 2

Tänään pelataan jalkapallon Veikkausliigassa kauden toinen Stadin derby. Vaikka HJK lähtee otteluun jälleen selvänä suosikkina, on aikaisemmat derbyt osoittaneet, että sarjasijoituksella tai materiaalilla ei näissä otteluissa ole väliä. Reilun kahden kauden aikana on pelattu seitsemän Stadin derbyä, joista molemmat ovat voittaneet yhden ja peräti viidesti on pelattu tasan. Tämän kauden ensimmäinen derby toukokuussa päättyi maalittomaan tasapeliin nolla-nolla.

Ennakkoasetelmat

HJK

HJK lähtee illan otteluun hyvästä tilanteesta vaikka joukkue tippuikin europeleistä aikaisessa vaiheessa. Joukkue johtaa tällä hetkellä Veikkausliigaa ja alla on jo 12 peräkkäistä tappiotonta ottelua. Mikäli joukkue pystyy voittamaan tämän illan derbyn kasvattaa se eron takanatulevaan VPS:n jo 10  pisteeseen.

Embed from Getty Images

HJK pelasi kauden ensimmäisessä derbyssä turhan passiivisesti, joten tänään joukkue pelaa melko varmasti rohkeampaa peliä. Joukkue tuskaili kesällä maalien teon kanssa, mutta heinäkuussa hankittu Filip Valencic on piristänyt joukkueen hyökkäyspelaamista.

Klubin puolustus on joukkueen ehdoton vahvuus. Vaikka kolmessa edellisessä ottelussa on jokaisessa mennyt yksi maali omiin niin koko kauden mittapuulla joukkueen puolustus on Veikkausliigan vahvin. Joukkue on päästänyt 18 ottelussa vain yhdeksän maalia ja edellisen kerran joukkue on laskenut kaksi maalia omiin toukokuun alussa, joten siitä on aikaa lähes kolme kuukautta.

Embed from Getty Images

HIFK

Antti Muurisen luotsaaman HIFK:n kausi on ollut todella vaikea. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä ja on vaarassa joutua karsimaan sarjapaikastaan. HIFK on saalistanut kauden aikana vain 14 pistettä ja voittoja on tullut vain kaksi. Edellisessä ottelussa joukkue haki hienon tasapeli pisteen IFK Mariehamn:n vieraana, mutta siinäkin ottelussa joukkue menetti johtoaseman, joka on nähty tällä kaudella turhan usein.

Embed from Getty Images

Vaikka HIFK lähtee vaikeasta tilanteesta otteluun niin sillä ei aikaisemminkaan ole ollut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Joukkueen kokoonpanosta puuttuu tärkeitä pelaajia, kun Pauli Kuusijärvi ja Kim Raimi ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Tänään olisi kiva nähdä HIFK:n joukkueelta myös hyökkäyspeliä eikä vain pelkkää puolustus taistelua. Vaikka tasapelit ovat joukkueelle kova juttu Stadin derbyissä niin sarja paikkaa ei pelasteta pelkillä tasapelin tuomilla pisteillä.

 

Huomio

Mielenkiintoista seurata onko katsomossa yhtä hieno tunnelma kuin aikaisemmissa Stadin derbyissä ja palaako mahdollisesti myös soihdut tämän illan ottelussa. Jokatapauksessa on hienoa, että Veikkausliigan on saatu yhtä hienoa tunnelmaa mitä on Keski-Euroopan jalkapallo otteluissa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.