VPS venytti voittoputkeaan

Keskiviikon ainoassa Veikkausliigan kamppailussa Vaasan Palloseura kaatoi uudella Elisa Stadionillaan sarjajumbo PK-35 Vantaan lukemin 2-1.

Ottelun kulku

Avauspuoliajalla kotijoukkue hallitsi peliä selkeästi ja loi useita vaarallisia maalintekotilanteita. Sen enempää Andre Clennon, Steven Morrissey kuin Loorents Hertsikään eivät kuitenkaan onnistuneet viimeistelemään tonteistaan ja puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Shefki Kuqi oli ilmeisesti saanut joukkonsa herätettyä puoliajalla, sillä punamustat tulivat terävästi toiselle jaksolle. Ilari Äijälä veikin vieraat johtoon ennenkuin kaikki olivat ehtineet edes makkarajonosta katsomoon. Kahden erikoistilannemaalin turvin raitapaidat kuitenkin nousivat kuitenkin lopussa rinnalle ja ohi.

Ratkaisu

Raju taklaus PK-35:n rangaistusalueen rajalla sai tuomarin viheltämään pilliin ja osoittamaan vaparia vieraille. Pelaajien rajun protestoinnin ja yleisön äänekkään huudon myötä tuomari huomasi kätensä osoittavan väärään suuntaan ja korjasikin vaparin kotijoukkueelle. Edellisessä ottelussa paluun Vepsun riveihin tehnyt Sebastian Strandvall ampui vapaapotkun upeasti sivuverkkoon ja tasoitti tilanteen. Noin kymmenen minuuttia tästä vieraiden puolustajan holtiton taklaus toi kotijoukkueelle vielä pilkun. Viime ottelun niin ikään loppuhetkillä rangaistuspotkusta ratkaissut Pyry Soiri asettui jälleen pallon taakse, mutta tällä kertaa veskari ehti vedon eteen. Paluupallosta vaasalaisyleisön suosikki ehti kuitenkin kuittaamaan erheensä ja sinetöimään kotivoiton.

Miten jatketaan

Vaasan palloseuralle voitto oli neljäs peräkkäinen ja sen myötä joukkue nousi jo sarjan kolmannelle sijalle. Vantaalaisten tuska ei helpota, vaan joukkue majailee maalieron turvin edelleen taulukon alimmaisena. Vepsu pelaa seuraavan kerran tulevana maanantaina Helsingissä niin ikään sarjan peränpitäjiin kuuluvaa HIFK:ta vastaan, PK -35 Vantaa puolestaan yrittää katkaista kolmen ottelun voitotonta putkea kotonaan sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa IFK Mariehamnia vastaan.